• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tootemark on kvaliteeditõotus

  Hommikueineks Kelloggsi karpi avades teame täpselt, mis värvi, maitse ja krõbedusega helbed on. Meie ootused on teadvustatud, kindlat marki ostes ei mõtle me kvaliteedile -- see on alati sama. Kuidas me seda teame? Usk nende toodete stabiilsesse kvaliteeti on aja jooksul meie teadvusse söövitatud. Tootemark on kvaliteeditõotus lakooniliselt kujundatud vormis, mis kannab kontseptsiooni ja arenguprotsessi, tema väärtus kujuneb tarbijate teadvuses.
  Mõne marketingijuhi ettekujutus tootemargist (brand mark) on üsna udune. Ta tunneb instinktiivselt, et temagi firma toode vajab pakendit ja nime. Nüüd läheb asi keeruliseks, sest tuleb selgeks teha, mis vahe on firmamärgil ja tootemargil, ning tunnetada, et tootemargi sümbol, etikett ja pakend ei ole asjad omaette, vaid osa turundusprotsessist. Pahatihti saab aeg otsa ja trükki saadetakse kiirustades kujundatud, kontseptsioonita etikett või pakend. Toode näeb poeriiulil välja nagu teisedki kirjud läti või ungari tooted. Loodetud müügihüpet ei tule. Firma jääb ootama järgmist maketingidirektorit, kes, toetudes oma instinktiivsele tundele, käivitab uue kampaania tootemargi loomiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.