• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Peipsil võidakse keelustada noodapüük

  Septembri alguses tehtud kontrollpüük näitas, et Peipsis püünistesse jäänud koha on peaaegu täiesti alamõõduline ja ka enamik väljapüütud latikast jäi suuruselt alla lubatud normi. Kalapüügi järelevalvega tegelev mereinspektsioon kaalub seetõttu seisevnoodaga kalapüügi keelustamist Peipsil.
  «Põhjanooda püük on lubatud alates 1. augustist, kuid tänavu olime sunnitud seda tärminit kuu võrra edasi lükkama,» ütles mereinspektsiooni direktori asetäitja Tarvo Roose. «Kuigi kalurid väidavad, et alamõõdulised kalad lastakse järve tagasi, ei jõua meie seda kontrollida ja inspektorid on juba kinni pidanud mitu koormat alamõõdulist koha.»
  Kalurite väitel on tänavu koha juurdekasv Peipsis väga hea, mistõttu järves on palju alamõõdulist kala. «Selektiivpüügi korral, kus alamõõdulised kohad tagasi vette lastakse, ei tee kalurid Peipsi kalavarudele kurja,» väitis Peipsi kalurite ühingu esimees Paul Lupkin. Tema sõnul mõjutab põhjanoodaga püügi keelustamine sadu Peipsi ääres elavaid peresid, kellele kalapüük ja sellega seonduv on ainus sissetulekuallikas.
  Seisevnoodaga kalapüügi lube on tänavu välja antud 20 ja sügisese kalapüügi keelustamine võib pankrotti viia mitu suurt püügifirmat. «Peipsi kalandusfirmade seis on praegu üsna halb ja põhjanoodaga püüdmise keelustamine oleks siinsel äärealal sotsiaalne katastroof,» väitis Lupkin.
  Eile olid mitme Peipsi kalapüügifirma juhid Tallinnas selgitustööd tegemas. Nende soov on kalapüüki jätkata, sest ilmade jahenemisel jääb püünistesse järjest vähem alamõõdulist koha ja latikat.
  Kalateadlased ja mereinspektsioon ei suuda aga tagada kontrolli Peipsist väljapüütavate kalade mõõtude üle ja nad kalduvad kalapüügi keelustamise poole. Lahendus oleks selles, kui lubataks kala kokku osta ainult sadamates ja ainult litsentseeritud firmadel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kinnisvara areneb – tahaks ka sellest osa
Käes on uus nädal ja uus märkimisperiood. Eilsest on võimalik märkida endale Arco Vara osalust. Mina hetkel aktsionär pole, aga kuna Arco Vara tundub huvitav ettevõte, siis otsustasin analüüsida, kas on aeg seda muuta.
Käes on uus nädal ja uus märkimisperiood. Eilsest on võimalik märkida endale Arco Vara osalust. Mina hetkel aktsionär pole, aga kuna Arco Vara tundub huvitav ettevõte, siis otsustasin analüüsida, kas on aeg seda muuta.
Venipak avab Eestis kaks uut pakisorteerimise keskust
Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot, avada kaks uut pakkide sorteerimiskeskust Türil ja Viljandis.
Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot, avada kaks uut pakkide sorteerimiskeskust Türil ja Viljandis.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.