• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soome hiigelstreik jäi pidamata

  Soome paberitööstustöötajate liit ähvardas korraldada streigi Nokia Paperi 54 töötaja toetuseks, kes protestisid väidetava ebaõiglase kohtlemise vastu pärast ametiühingu vahetamist mullu.
  Pooled kiitsid heaks riikliku vahendaja Juhani Saloniuse ettepaneku, mis kehtib järgmise aasta jaanuari lõpuni. Kokkulepe puudutab peamiselt tööaega ja mitte palku.
  Streik halvanuks kogu Soome paberitööstuse, mis annab 30% kogu riigi ekspordist ja mille väärtus on 153 mld Eesti krooni. Streigipäev läinuks Soomele maksma ca 450 mln krooni.
  Soome on maailma üks suuremaid paberieksportööre. Paberitööstus on Soome tööstuse selgroog ja seal pole kunagi olnud ühtegi üleriigilist streiki. Kuna kokkulepe saavutati alles öösel, tõid tehtud ettevalmistused eile kaasa häireid paberitootmises.
  Töötüli Soome paberitööstuses sai alguse firmast ABB Service, mille töötajad teenindavad paberi- ja keemiatööstuse seadmeid ja on viimase aasta jooksul läinud eri vabrikutes tema teenistusse. Üleminekuperioodil on töölised liitunud paberitööstustöötajate ametiühinguga, ehkki ABB Service kuulub metallitööliste tööandjate hulka. Kui ABB Service tahtis oma metallitööliste kollektiivlepet rakendada tema palgal oleva 54 Nokia Paperi töötaja suhtes, peatas paberitööstustöötajate ametiühing protestiks töö Nokia Paperis.
  Vaidlus läks töökohtusse, mis möödunud nädalal otsustas, et streik oli ebaseaduslik ja mõistis ametiühingule selle eest trahvi. Seejärel teatas paberitööstustöötajate a/ü, et kogu paberitööstus pannakse solidaarsusstreikidega seisma, kui ametiühingule õigust ei anta. STT-ETA-DI-BNS-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.