18. september 1997 kell 22:00

Börs liigub stabiilselt üles

Aktsiate hinnad Tallinna börsil jätkavad vaikset tõusu ning möödunudreedene suur kukkumine hakkab investoritel tasapisi ununema. ÄP indeks kerkis eile 1,05% ja lõpetas päeva 1346,66 punktil. Börsisüsteemis olid ülekaalus tõusjad, edestades langejaid suhtega 17:8.

Börsisüsteemi päevakäive on hakanud taas langema, olles eile napilt üle 100 mln kr piiri -- 103,45 mln kr. Suurem osa käibest langes taas pangasektori aktsiatele.

Suurem käibega eristusid eile teistest Hoiupank (23,01 mln kr), Hansapank (21,82 mln kr) ja Tallinna Pank 19,34 mln kr). Tallinna Panga aktsia oli samas ka põhinimekirja edukaim, kerkides päevaga 2,6%, 118,5 kroonile. Ilma ühegi olulise uudiseta kerkinud Tallinna Panga eilse edukuse taga nähti ühe maakleri uudistevaesel turul võimendunud kommentaari aktsia suurest potentsiaalist.

Kogu börsisüsteemi edukaim oli aga paar nädalat tagasi kiire tõusuga suurt tähelepanu võitnud Tallinna külmhoone aktsia, mille hind kerkis eile 8,89%, 49 kroonile. Kiire tõusu põhjustas heade majandustulemuste valguses kadunud müügihuvi, mis tekitas olukorra, kus suhteliselt väikese käibega rallis hind üles.

Hetkel kuum