• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pärnu meierei kolib Tallinna

  Pärnu meierei tootmise ületoomise vajalikkust põhjendab Tallinna piimatööstus rohkem kui kümne miljoni krooni säästmisega, mis oleks tulnud muidu paigutada Pärnu meierei amortiseerunud tootmishoonete remonti.
  ASi Pärnu Meierei juhatuse esimees Avo Sõrmus ütles, et Pärnus valmistatakse edaspidi vaid sulatatud juustu. Sulatatud juustu tootmist kavatseb meierei novembrist suurendada poole võrra. Praegu toodab meierei umbes 40 tonni sulatatud juustu kuus. Päevas varub meierei umbes 35 tonni piima.
  Pärnu meiereis jääb seoses tootmise vähendamisega 150 töötajast alates novembrist tööle ainult 35. Meierei esimese poolaasta käive oli umbes kaheksa miljonit krooni ja ettevõte on Avo Sõrmuse sõnul nullkasumis.
  Tallinna piimatööstuse 24 protsendi suurune turuosa piimatoodete kohalikul müügiturul suureneb Pärnu meierei toodangumahu suurenemisega proportsionaalselt. Pärnu meierei ostuga selle aasta kevadel suurendas Tallinna Piimatööstus oma turuosa siseturul kaheksa protsendi võrra.
  Pärnu maakonna piimatootjaid ühendava Pärnu talupidajate liidu esimees Margus Metsalu ütles, et piimatootjaid Pärnu meierei tootmise ärakolimine oluliselt ei puuduta, sest piima kokkuostjaid on selles piirkonnas piisavalt.
  Pärnu meiereile kuulub Pärnus Jannseni tänaval 1,7 hektari suurune krunt, mis võiks Avo Sõrmuse sõnul pakkuda huvi kinnisvaraarendajatele. Meierei ühe tühjaks jääva tootmishoone maksumust ei osanud Sõrmus öelda, sest hindamisakti pole selle kohta koostatud.
  Pärnu meierei omanikfirma Tallinna piimatööstuse käive oli esimesel poolaastal 215,1 miljonit krooni ja ettevõtte kasum 4,5 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.