• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pärnu meierei kolib Tallinna

  Pärnu meierei tootmise ületoomise vajalikkust põhjendab Tallinna piimatööstus rohkem kui kümne miljoni krooni säästmisega, mis oleks tulnud muidu paigutada Pärnu meierei amortiseerunud tootmishoonete remonti.
  ASi Pärnu Meierei juhatuse esimees Avo Sõrmus ütles, et Pärnus valmistatakse edaspidi vaid sulatatud juustu. Sulatatud juustu tootmist kavatseb meierei novembrist suurendada poole võrra. Praegu toodab meierei umbes 40 tonni sulatatud juustu kuus. Päevas varub meierei umbes 35 tonni piima.
  Pärnu meiereis jääb seoses tootmise vähendamisega 150 töötajast alates novembrist tööle ainult 35. Meierei esimese poolaasta käive oli umbes kaheksa miljonit krooni ja ettevõte on Avo Sõrmuse sõnul nullkasumis.
  Tallinna piimatööstuse 24 protsendi suurune turuosa piimatoodete kohalikul müügiturul suureneb Pärnu meierei toodangumahu suurenemisega proportsionaalselt. Pärnu meierei ostuga selle aasta kevadel suurendas Tallinna Piimatööstus oma turuosa siseturul kaheksa protsendi võrra.
  Pärnu maakonna piimatootjaid ühendava Pärnu talupidajate liidu esimees Margus Metsalu ütles, et piimatootjaid Pärnu meierei tootmise ärakolimine oluliselt ei puuduta, sest piima kokkuostjaid on selles piirkonnas piisavalt.
  Pärnu meiereile kuulub Pärnus Jannseni tänaval 1,7 hektari suurune krunt, mis võiks Avo Sõrmuse sõnul pakkuda huvi kinnisvaraarendajatele. Meierei ühe tühjaks jääva tootmishoone maksumust ei osanud Sõrmus öelda, sest hindamisakti pole selle kohta koostatud.
  Pärnu meierei omanikfirma Tallinna piimatööstuse käive oli esimesel poolaastal 215,1 miljonit krooni ja ettevõtte kasum 4,5 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Me ei tohi harjuda heade juhtidega
Peaksime ootama ja nõudma head juhtimist, kuid ei tohi sellega ära harjuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Siis me ei märkaks ega hindaks häid juhte vääriliselt.
Peaksime ootama ja nõudma head juhtimist, kuid ei tohi sellega ära harjuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Siis me ei märkaks ega hindaks häid juhte vääriliselt.
USA aktsiaturud jätkasid langust
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
Me ei tohi harjuda heade juhtidega
Peaksime ootama ja nõudma head juhtimist, kuid ei tohi sellega ära harjuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Siis me ei märkaks ega hindaks häid juhte vääriliselt.
Peaksime ootama ja nõudma head juhtimist, kuid ei tohi sellega ära harjuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Siis me ei märkaks ega hindaks häid juhte vääriliselt.
Tootjahinnad on aastaga tõusnud kolmandiku võrra
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Kodulaenude intressid langesid, Euroopa keskmiseni pikk tee minna
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.