23. september 1997 kell 22:00

Pärnu meierei kolib Tallinna

Pärnu meierei tootmise ületoomise vajalikkust põhjendab Tallinna piimatööstus rohkem kui kümne miljoni krooni säästmisega, mis oleks tulnud muidu paigutada Pärnu meierei amortiseerunud tootmishoonete remonti.

ASi Pärnu Meierei juhatuse esimees Avo Sõrmus ütles, et Pärnus valmistatakse edaspidi vaid sulatatud juustu. Sulatatud juustu tootmist kavatseb meierei novembrist suurendada poole võrra. Praegu toodab meierei umbes 40 tonni sulatatud juustu kuus. Päevas varub meierei umbes 35 tonni piima.

Pärnu meiereis jääb seoses tootmise vähendamisega 150 töötajast alates novembrist tööle ainult 35. Meierei esimese poolaasta käive oli umbes kaheksa miljonit krooni ja ettevõte on Avo Sõrmuse sõnul nullkasumis.

Tallinna piimatööstuse 24 protsendi suurune turuosa piimatoodete kohalikul müügiturul suureneb Pärnu meierei toodangumahu suurenemisega proportsionaalselt. Pärnu meierei ostuga selle aasta kevadel suurendas Tallinna Piimatööstus oma turuosa siseturul kaheksa protsendi võrra.

Pärnu maakonna piimatootjaid ühendava Pärnu talupidajate liidu esimees Margus Metsalu ütles, et piimatootjaid Pärnu meierei tootmise ärakolimine oluliselt ei puuduta, sest piima kokkuostjaid on selles piirkonnas piisavalt.

Pärnu meiereile kuulub Pärnus Jannseni tänaval 1,7 hektari suurune krunt, mis võiks Avo Sõrmuse sõnul pakkuda huvi kinnisvaraarendajatele. Meierei ühe tühjaks jääva tootmishoone maksumust ei osanud Sõrmus öelda, sest hindamisakti pole selle kohta koostatud.

Pärnu meierei omanikfirma Tallinna piimatööstuse käive oli esimesel poolaastal 215,1 miljonit krooni ja ettevõtte kasum 4,5 miljonit krooni.

Hetkel kuum