• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  «Tõstan -- ei tõsta» -- Buba mäng jätkub

  Möödunud nädala lõpul avaldatud tööhõivenäitajad viitasid USA majanduskasvu stabiliseerumisele ning küsimus intressimäärade tõstmise kohta föderaalreservide poolt langeb esialgu päevakorrast välja. Saksamaa liidupanga edasisi käike prognoosida on veidi raskem.
  Eile avaldati andmed Saksamaa tööstustoodangu tellimuste kohta. Augusti tellimused kasvasid 1,7% võrra, kusjuures analüütikud prognoosisid 0,5protsendilist kahanemist. Tellimuste maht kasvas eksporttellimuste arvel (kasv 7,1%), siseriiklike tellimuste maht hoopis kahanes 1,9 protsendi võrra. Tulemuste avaldamise järel dollari kurss küll langes, kuid üldise arvamuse kohaselt tellimustulemused nii head ka ei olnud, et sunniksid Bundesbanki põhilisi intressimäärasid tõstma. Buba on juba mitu kuud mänginud osavat mängu «tõstan -- ei tõsta», mis on surunud dollari kursi alla ning tõenäoliselt mäng jätkub ka lähitulevikus. Mõnede analüütikute arvates Bundesbank oma neljapäevasel istungil repomäära siiki tõstab. Mitteametlike andmete põhjal tööpuudus Saksamaal kahaneb.
  Uut nädalat alustas dollar Euroopas kursiga 1,759 DEMi (14,07 krooni), mis oli veidi kõrgem kui reede õhtul lõpetati. Päeva esimesel poolel kurss kergelt langes, pärastlõunal aga kosus veidi ning õhtul oli USD kurss juba 1,764 DEMi (14,11 krooni).
  Dollari jälgedes liikusid ka Soome mark ja Rootsi kroon. Marga kurss jäi reedega võrreldes praktiliselt muutumatuks ning mark maksis eile õhtul 2,667 kr. Rootsi kroon oli eile õhtuks veidi tugevnenud ning maksis eile õhtul umbes 1,87 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Hiina eemaldas Leedu oma tollisüsteemist
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.