6. oktoober 1997 kell 22:00

Väikevedajad muutuvad populaarsemaks

Varem süüdistasid ekspedeerimisfir-mad ühe autoga vedajaid turu rikkumise pärast mõtlematult madalate hindadega. Suhtumine on muutunud.

Svex Eesti on müünud oma 28veokilise autopargi autojuhtidele. Selle tulemusena on moodustunud kümmekond uut väikeveofirmat. Svexi tegevjuhi Jaan Lepa sõnul ei ole suure autopargi majandamine efektiivne. Tema andmetel on ka Soomes 72 protsenti veofirmadest ühe autoga.

Väikevedajate tekkimise tendentsile on endiselt vastu ERAA, kes leiab, et ekspedeerijad soovivad väikseid ja nõrku veofirmasid, kellele dikteerida oma hindu.

Transporditeenuse tarbijal ei ole mõtet ise teha valikut veoturul rebivate vedajate vahel. Ekspedeerija kasutamine vähendab riski, et vedaja ainsa autoga toimunud õnnetuse korral jääb koorem vedamata.

Hetkel kuum