• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kui kallid need ettevõtted on?

  Konkreetset numbrit en-nustama hakata on väga tänamatu töö, kuid vaieldamatult on Eesti Telekom kõige kallim ettevõte, mida Eesti riigil üldse müüa on. Selle hind on miljardites.
  Raudteega on väga suuri probleeme, selle moderniseerimisega. Riik peaks saama Eesti Raudteest kasu kaudselt, sellega, et kaupade vedu Venemaalt ja Venemaale peaks suunatama maksimaalselt Eesti kaudu. Investeeringukohustused ettevõttesse ja arengukohustused tuleks üritada panna nii suured kui võimalik ning see omakorda tähendab, et hinna komponent tehingus jääb väiksemaks.
  Sama kehtib mõnes mõttes Eesti Põlevkivi kohta, sest seal on keskkonnaküsimused, millega seotud kohustused riik peaks enda pealt üritama maksimaalselt erainvestorile anda. Samuti likvideerimiskulud, võib-olla ka töötajate kompensatsioonid jne. Eesti Raudtee ja Eesti Põlevkivi on väärtuse poolest teises servas.
  Eesti Energial on ju stabiilne turg olemas, elektriostjad jäävad, need ei kao kuhugi, nii et see peaks Telekomi poolt vaadates ikkagi tähtsuselt või ka hinna poolest teisel kohal olema.
  Ei ole ju mingit tähtsust, missugune nende ettevõtete bilansiline väärtus täna võiks olla. Tähtis on, millise rahavoo nad investoritele tulevikus kaasa toovad ja selliste suurettevõtete puhul see rahavoog määratakse ära suuresti juriidilise ja erastamise taustaga.
  Kindlasti on Telekom kõige kallim ja kõige suurem tükk sellest nimistust.
  Põlevkivienergeetika tulevik on üleüldse lahtine ja selle tõttu võib Eesti Põlevkivi väärtus olla nullist kuni väga suure summani. See sõltub ka sellest, millised on Eesti Energia erastamise tingimused, kes selle ostab, millistele kütustele ta orienteerub, kui pika ajavahemiku jooksul jne. Kaevandustel iseenesest ei ole mingit väärtust, kuni me ei tea, kellele põlevkivi müüakse, millise hinnaga ja millise marginaaliga.
  Kui Eesti Raudtee puhul müüakse näiteks operaatori õigust teatud kaubavedude osas koos kila-kolaga, siis see, mis nende operaatori õiguste alla läheb -- kui pikaajaliselt, milliste piirangutega --, määrab väärtusest ära palju suurema osa, kui see, et ostja saab ka mingisuguse likvideerimisväärtusega vedurid-vagunid kaasa.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Investeerimistees – mis bürokraatia see veel on?
Minu lõppenud konverentsil oli karune maik juures ning aasta investor ja finantsökonoomika doktor Kristjan Liivamägi soovitas selles situatsioonis investoritel lähinädalatel oma portfell ja investeerimisteesid kriitilise pilguga üle vaadata.
Minu lõppenud konverentsil oli karune maik juures ning aasta investor ja finantsökonoomika doktor Kristjan Liivamägi soovitas selles situatsioonis investoritel lähinädalatel oma portfell ja investeerimisteesid kriitilise pilguga üle vaadata.
Oliver Kruudal ei õnnestunud pankrotimenetlust Iirimaale viia
Tartu ringkonnakohus jättis rahuldamata võlgnikust ärimehe Oliver Kruuda kaebuse tema kohta käiva pankrotimääruse vaidlustamiseks, kohus leidis, et vaatamata Iirimaal viibimisele asub tema põhihuvide kese Eestis.
Tartu ringkonnakohus jättis rahuldamata võlgnikust ärimehe Oliver Kruuda kaebuse tema kohta käiva pankrotimääruse vaidlustamiseks, kohus leidis, et vaatamata Iirimaal viibimisele asub tema põhihuvide kese Eestis.
Eestlased ostlevad aina julgemalt e-poodides
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.