• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ehitaja vedas tellijat alt

  Ehitajad on jäänud lepingujärgsest graafikust maha 40 päeva, kuid kompleksi avamist autotarvikutega kauplev firma täna ära jätta ei saa. Ehituse peatöövõtja ASi Parmeron tegevjuht Adu Hak tunnistas, et hoone ei valminud õigeks ajaks halva töökorralduse tõttu.
  «Oleme aru saanud, et avamise päeval meil remondihalli näidata ei ole,» rääkis Saksa autovaruosade hulgimüüja AAVE Autokaupade juhatuse esimees Aare Hirv hoones, kus töölised kaks päeva tagasi alles põranda kallal nokitsesid. Samal ajal roostetab 176 000 krooni maksev tõstuki alus õues vihma käes.
  Parmeroni üks omanikke on endine Tallinna linnapea Harri Lumi. Küsimusele, kas sellise omanikuga firmal on mõnevõrra lihtsam tellimusi saada ja tekkinud erimeelsusi tellijatega lahendada, vastas Adu Hak, et lootused Lumele olid firmal varem suuremad. «Maskotina võib teda kasutada, aga mitte enamat,» lisas ta.
  Ehitusfirma projektijuht Indrek Peterson väitis, et osaliselt oli ehituse venimine ehitaja süü, samas pole ehitajad kõiki materjale hankijatelt õigel ajal kätte saanud ja tellija polnud rahul ehitaja pakutud lahendustega.
  Petersoni sõnul ei ole tähtaja ületamine ehitustegevuses haruldane, kuid tavaliselt saavutab ehitusfirma tellijaga kokkuleppe tähtaja pikendamises või maksab leppetrahvi. «Nii hullu lugu ma varasemast ei tea,» tunnistas ta.
  Parmeroni üks omanikke Adu Hak kinnitas samuti, et ehitus venis nii tellija kui ehitaja süül. «Kui tõele silma vaadata, oli koostöö tellijaga nõrk,» väitis ta.
  Adu Haki väitel katkestas AAVE Autokaubad poolteist kuud tagasi maksmise ehitusfirmale ja Parmeron peab oma rahaga tööd jätkama.
  Aare Hirv tunnistas, et oktoobri alguses esitas Parmeron tellijale 850 000 krooni suuruse arve, mida tema aga ei tasunud. Sõlmitud töövõtulepingu järgi kohustus Parmeron tellijale lao üle andma 1. oktoobril. «Oleks me ära maksnud, oleks teinud suure lolluse,» märkis Hirv.
  Lepingus oli punkt, mille järgi võib tellija rahastamise ümber vaadata, kui näeb probleeme, nõustus ka Adu Hak.
  «Kõige rohkem ärritab mind, et põhitöö asemel pean ma juhendama ehitajaid,» kirus Aare Hirv. Näiteks ehitajad käisid küsimas, kuidas tänavavalgustisse lampi sisse keerata, tõi Hirv välja kõige markantsema näite.
  Talle tundus, et ehitajad on jäetud omapäi ja keegi firma juhtkonnast ei tunne huvi, mis ehitusplatsil tegelikult toimub. Pärast 7. juulil sõlmitud lepingut on Parmeron esitanud kolm korda uue ehitusgraafiku, kuid pole tööd valmis saanud.
  Hirve sõnul on üks Parmeroni töötaja tabatud ka vargusekatselt. «Ühe ehitaja püüdsime kinni, hõlmaalune oli autoosi täis,» väitis Hirv.
  «Rumal asi, ei oska midagi öelda,» vastas Adu Hak. Ta kinnitas, et töömees nende firmas enam ei tööta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
USA lihtsustab reisimistingimusi
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Ettevõtjad teevad katkiste kristallkuulide kiuste kasvuplaane
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.