• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ehitaja vedas tellijat alt

  Ehitajad on jäänud lepingujärgsest graafikust maha 40 päeva, kuid kompleksi avamist autotarvikutega kauplev firma täna ära jätta ei saa. Ehituse peatöövõtja ASi Parmeron tegevjuht Adu Hak tunnistas, et hoone ei valminud õigeks ajaks halva töökorralduse tõttu.
  «Oleme aru saanud, et avamise päeval meil remondihalli näidata ei ole,» rääkis Saksa autovaruosade hulgimüüja AAVE Autokaupade juhatuse esimees Aare Hirv hoones, kus töölised kaks päeva tagasi alles põranda kallal nokitsesid. Samal ajal roostetab 176 000 krooni maksev tõstuki alus õues vihma käes.
  Parmeroni üks omanikke on endine Tallinna linnapea Harri Lumi. Küsimusele, kas sellise omanikuga firmal on mõnevõrra lihtsam tellimusi saada ja tekkinud erimeelsusi tellijatega lahendada, vastas Adu Hak, et lootused Lumele olid firmal varem suuremad. «Maskotina võib teda kasutada, aga mitte enamat,» lisas ta.
  Ehitusfirma projektijuht Indrek Peterson väitis, et osaliselt oli ehituse venimine ehitaja süü, samas pole ehitajad kõiki materjale hankijatelt õigel ajal kätte saanud ja tellija polnud rahul ehitaja pakutud lahendustega.
  Petersoni sõnul ei ole tähtaja ületamine ehitustegevuses haruldane, kuid tavaliselt saavutab ehitusfirma tellijaga kokkuleppe tähtaja pikendamises või maksab leppetrahvi. «Nii hullu lugu ma varasemast ei tea,» tunnistas ta.
  Parmeroni üks omanikke Adu Hak kinnitas samuti, et ehitus venis nii tellija kui ehitaja süül. «Kui tõele silma vaadata, oli koostöö tellijaga nõrk,» väitis ta.
  Adu Haki väitel katkestas AAVE Autokaubad poolteist kuud tagasi maksmise ehitusfirmale ja Parmeron peab oma rahaga tööd jätkama.
  Aare Hirv tunnistas, et oktoobri alguses esitas Parmeron tellijale 850 000 krooni suuruse arve, mida tema aga ei tasunud. Sõlmitud töövõtulepingu järgi kohustus Parmeron tellijale lao üle andma 1. oktoobril. «Oleks me ära maksnud, oleks teinud suure lolluse,» märkis Hirv.
  Lepingus oli punkt, mille järgi võib tellija rahastamise ümber vaadata, kui näeb probleeme, nõustus ka Adu Hak.
  «Kõige rohkem ärritab mind, et põhitöö asemel pean ma juhendama ehitajaid,» kirus Aare Hirv. Näiteks ehitajad käisid küsimas, kuidas tänavavalgustisse lampi sisse keerata, tõi Hirv välja kõige markantsema näite.
  Talle tundus, et ehitajad on jäetud omapäi ja keegi firma juhtkonnast ei tunne huvi, mis ehitusplatsil tegelikult toimub. Pärast 7. juulil sõlmitud lepingut on Parmeron esitanud kolm korda uue ehitusgraafiku, kuid pole tööd valmis saanud.
  Hirve sõnul on üks Parmeroni töötaja tabatud ka vargusekatselt. «Ühe ehitaja püüdsime kinni, hõlmaalune oli autoosi täis,» väitis Hirv.
  «Rumal asi, ei oska midagi öelda,» vastas Adu Hak. Ta kinnitas, et töömees nende firmas enam ei tööta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Parim juht Madis Toomsalu: Eesti parim juht on hoopis mu ema
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.