Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuidas ETV loobumine mõjutab reklaami hinda?

  Tõenäoliselt tõstab. Minu meelest need väga agressiivsed võtted reklaami müügil on hindu konkureerivates kanalites suhteliselt madalal hoidnud. Selles mõttes peaks asi positiivsemaks minema, et telereklaami sekund ikka üritab liikuda sinnapoole, kus tema hind peaks olema. Ta on ju traditsiooniliselt alati kallis olnud.
  Ei usu, et ta lehtede reklaami hinda mõjutama hakkab. Lehed seavad seda asja ikka enda järgi. Kui ETVst reklaam kaob, võib see muuta reklaami proportsioone lehtede ja elektroonilise meedia vahel: kuidas reklaamiraha edaspidi jaguneb.
  Kui konkurents kaob, siis hinnad tõusevad, aga samas Eesti ongi rahvusvahelist hinnaskaalat vaadates müünud reklaami häbematult odavalt. Hinnad ongi vaja paika panna. Vahepeal tundus, et osa ETV reklaamist müüdi puhtalt dumpinghindadega. Noh, kindla tagamõttega. Loomulikult, kes võtab erakanaleid, kui on võtta Eesti kõige suurem kanal madalama hinnaga.
  Elu paneb selle paika. Ka erakanal ei saa küsida lõpmatult kõrget hinda, sest ta lihtsalt ei saa siis seda tellimust.
  Minu arust oli see asi väärastunud ja proportsioonid saavad nüüd õigeks.
  See on suuresti meedia-spetsialistide matemaatiline küsimus, mida oma rahaga peale hakata. Teine küsimus on selles, kas raha, mis läheb praegu ETVsse, kanaliseerub kõrgemate hindadega erakanalitesse, või liigub osa rahast mingisse teise meediasse.
  See sõltub, missuguse reitinguga hakkab programm olema ja mida üks kontakt hakkab konkreetses telekanalis maksma.
  Põhimõtteliselt on meedia puhul mitu taktikat. Me võime ka Lasnamäel kioski külge panna ühe sildi ja kujutame ette, et aastaga saame seal 200 000 kontakti. Aga kui seal käib väga vähe inimesi, ei ole meil sest tolku.
  Eriti ei mõjuta. Selles, et ta ETVst välja läheb, ma sügavalt kahtlen. Ei näe majanduslikku põhjendust, miks peaks riik sinna paarkümmend miljonit juurde maksma, ja erakanalitel võtta see risk, et raskes majanduslikus olukorras maksta ETV-le 35 miljonit.
  Ilmselt see hind peab hakkama tõusma, aga ta tõuseb proportsionaalselt, mingeid järske muudatusi ühe või teise kanali äralangemisega ei teki. Eestlaste konkurents on hästi tõsine, et hind ei saa niisama lihtsalt tõusta. Ainuke asi, mis võib tulla on see, et TV1 hinnad tõusevad kevadeks TV3 ja Kanal 2 tasemele.
 • Hetkel kuum
Jaeinvestoreid tuleb üha tõsisemalt võtta
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Peeter Koppel: ees võib oodata inflatsiooni teine laine
SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel hoiatas Äripäeva raadio hommikuprogrammis teise inflatsioonilaine eest ning hindas, et kuigi energiahinnad on kindlasti üks oluline inflatsiooni komponent, siis päris juurpõhjusena seda vaatlema ei peaks.
SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel hoiatas Äripäeva raadio hommikuprogrammis teise inflatsioonilaine eest ning hindas, et kuigi energiahinnad on kindlasti üks oluline inflatsiooni komponent, siis päris juurpõhjusena seda vaatlema ei peaks.
Investor, kelle juures käivad rahahädas inimesed nõu küsimas
Jekaterina Tindi lugu investoriks saamisel algas aastal 2010, kui ema kinkis talle raamatu “Rikas isa, vaene isa”. Seda lugedes tabas tulevast investorit teadmine, et inimesel on võimalik ka niimoodi raha teenida, et tegelikult raha teenib ennast ise.
Jekaterina Tindi lugu investoriks saamisel algas aastal 2010, kui ema kinkis talle raamatu “Rikas isa, vaene isa”. Seda lugedes tabas tulevast investorit teadmine, et inimesel on võimalik ka niimoodi raha teenida, et tegelikult raha teenib ennast ise.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Nädala raadiohitid: kas turgudel optimismi jagub?
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.

Olulisemad uudised

Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.