• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kroonu leib

  Olen oma elus paar aastat ka riigiametniku leiba söönud. Mõne aja eest küsis kunagine kolleeg minult, miks Äripäev ametnikke vihkab. Ei vihka. Nii nagu firmaomanik on otseselt huvitatud tema raha kasutamisest firmas, nii tunneb ka maksumaksja huvi, kuidas tema rahaga käitutakse.
  Paraku ei käi selle raha kasutamine sageli maksumaksjale meelepäraseid teid. Viimase aja markantseim näide on Kuressaare lennujaama direktor Illar Tenno, kes kokkuhoiu sildi all endale lennujaama 9 kuu käibest kallima ametiauto soetas.
  Tenno ümber oli suvel poleemika seoses tema samaaegse töötamisega kahes riigiametis. Olles lennujaama pealik, sai ta ka Kuressaare linnavalitsuse arengu- ja rahandusosakonna juhatajaks. Kusjuures tema majanduslike huvide deklaratsioon sisaldas punkti «täiendavad tuluallikad» all napisõnalist «ei ole». Võimalik, et Tenno kolm erafirmat tõesti midagi sisse ei too, lennujaama direktorile siiski palka makstakse. Linnapea väitel mõlemal kohal täie pingega töötada suutev Tenno pidi siiski linnaametniku kohast loobuma, ta jätkab praegu linnavalitsuse poliitilise liikmena.
  Saaremaa ühe kalleima ametiauto kohta võib küll öelda, et lennujaamad on riigiettevõtted, mis ise vaatavad, kuidas oma eelarvega välja tulevad. Kui lennujaama eelarve võimaldab direktorile poolemiljonilise sõiduki soetada, tunduvad täiesti põhjendamatud pidevad käsi-pikal-nurinad remontivajava lennuraja üle.
  Kroonu leib olevat kasin, aga kindel. Esimene pool, nagu paistab, alati paika ei pea. Ahvatlus maksumaksja raha isikliku mugavuseihaluse teenistusse kantida kipub teinekord väga suur olema. Sestap ka ajakirjanduse kõrgendatud huvi inimeste vastu, kellele maksumaksja palka jm rahalisi väärtusi võimaldab.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Allan Rajavee: valitsus peab sündima otsevalimistel
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Kohvi hind tõusis kümne aasta kõrgeima tasemeni
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.