• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ukraina grivna vajab toetust

  Viimastel nädalatel on grivna USA dollari suhtes jätkuvalt nõrgenenud. Olukord kulmineerus eelmise nädala kolmapäeval, kui Ukraina pankadevahelisel valuutavahetusturul puudus nõudlus grivna järele, mis viis selle ametliku kursi dollari suhtes lubatava kõikumisulatuse piirile.
  Välisinvestorid hakkasid Ukraina turult tagasi tõmbuma. Kui see jätkub, siis avaldaks see majandusele suurt mõju, sest välisinvestorite käes on pooled Ukraina obligatsioonidest, mille väärtus on kuus miljardit grivnat.
  Selles olukorras otsustas keskpank sekkuda ja tõsta intressimäära 15 protsendilt 35-le ning kommertspankade reservinõude 11 protsendilt 15-le, teatas Ukraina keskpanga juht Viktor Jut?enko. Lombardimäär kerkib seniselt 27 protsendilt 37-le. Ta rõhutas, et valuutakriis lahendatakse üksnes turumehhanismidega.
  Grivna liikumiskoridoriks dollari suhtes jääb aasta lõpuni 1,7--1,9, kinnitas reedel Ukraina presidendi majandusnõunik Valeri Litvitski.
  Esialgu näib grivna olevat stabiliseerunud, kuid asjatundjad rõhutavad, et edaspidi võivad meetmed kaasa tuua hindade tõusu.
  Täna peaks rahvusvaheline valuutafond (IMF) teatama, kas ta on nõus andma Ukrainale järjekordse, 150 miljoni dollari suuruse laenu. Asjatundjad arvavad, et kui IMFi otsus on negatiivne, siis võib tagasitõmbumine Ukraina obligatsiooniturult avaldada grivnale uut langussurvet. Olukorrale ei tule kasuks ka poliitiline selgusetus enne kevadel peetavaid parlamendivalimisi.
  Praegu töötavad Ukraina reitingut välja kolm rahvusvahelist reitinguagentuuri --IBCA, Standard & Poor's ja Moody's. Oktoobri lõpus andis Jaapani reitinguagentuur Nippon Investor Services Ukrainale krediidireitinguks BB+. BNS-VE-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Uudis saudide huvist pani tuntud mootoriõlifirma aktsia rallima
Saudi Aramco huvi osta ära suurem osa Valvoline'ist pani tuntud mootoriõlitootja aktsia New Yorgi börsil hoogsalt tõusma.
Saudi Aramco huvi osta ära suurem osa Valvoline'ist pani tuntud mootoriõlitootja aktsia New Yorgi börsil hoogsalt tõusma.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tootjad: tänane euroaluste süsteem vajab kiiresti uut lahendust
Pole vist tootmisettevõtet, kus ei oleks probleeme euroalustega. Need kaovad, on kaalult rasked, kipuvad lagunema, puitaluste hind on kerkinud kordades, nende pealt tuleb maksta aktsiisitasu ja kliendid nõuavad suuri kaoprotsente, seega on kogu süsteem ammu ajale jalgu jäänud. Lahendus oleks võtta kasutusele plastaluste ringmajandusteenus, mida veopakendite ringlusteenuseid pakkuvad ettevõtted juba mujal maailmas pakuvad. Millise võidu see tootjatele ja jae kauplejatele toob?
Pole vist tootmisettevõtet, kus ei oleks probleeme euroalustega. Need kaovad, on kaalult rasked, kipuvad lagunema, puitaluste hind on kerkinud kordades, nende pealt tuleb maksta aktsiisitasu ja kliendid nõuavad suuri kaoprotsente, seega on kogu süsteem ammu ajale jalgu jäänud. Lahendus oleks võtta kasutusele plastaluste ringmajandusteenus, mida veopakendite ringlusteenuseid pakkuvad ettevõtted juba mujal maailmas pakuvad. Millise võidu see tootjatele ja jae kauplejatele toob?
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.