8. märts 1998 kell 22:00

Vene turul tõusutrend

Läti aktsiate hinnad liikusid reedel küll pisut kõrgemale, kuid börsi käive kuivas täielikult kokku, langedes koguni alla 100 000 lati. Unibanka oli tõusjate hulgas, kuid aktsia käive oli erakordselt väike. Samal ajal kaubeldi Unibankaga üsna aktiivselt börsiväliselt. Mõned maaklerid arvasid, et tehingud tehti turuhinnaga väljaspool börsi vältimaks kõrgeid tehingutasusid. Lätlased panid Eesti turu tõusule siiski suuri lootusi ning ootavad uuelt nädalalt paremat.

Vilniuse börsil polnud reedel selget hinnatrendi. Hermise pank kaotas hinnast ühe liti suhteliselt tagasihoidliku käibe juures, kuna Vilniuse Pank liikus veidi üles. Maaklerid polnud valmis ennustama hindade edasist suunda, kuna rahvusvahelisi kliente olevat hetkel nii müügi- kui ostupoolel. Endiselt püsib populaarsena Leedu Energia, mille arvele langes ligi pool börsikäibest. Hind tõusis 25 sendi võrra 4,2 litini

Vene aktsiad liikusid nädala lõpul taas tugevalt üles. Maaklerite sõnul oli tõus laiapõhjaline ning investorite huvi oli suurem ka teise e?eloni aktsiate vastu. Turu käive oli tugev keskmine -- 71 miljonit dollarit. Turu fundamentaalnäitajad on tugevad ning kahtlused Venemaa riigireitingu saatuse suhtes ei suutnud enam investorite usku olulisel määral summutada.

USA aktsiaturud said neljapäeval uue hoobi Inteli kasumihoiatuse näol ning aktsiate hinnad liikusidki kiiresti allapoole. Enam kannatasid väiksemad ja tehnoloogiaaktsiad. Nasdaq langes koguni 3,67%. Arvutifirmad, sealhulgas IBM ja Dell, said tugeva hoobi. Investorite närvilisust suurendas reedel avaldatud palganäitajate ootus. Langus mõjus investoritele lõpuks pigem kergendusena, kuid mitmed analüütikud hoiatasid, et kasumihoiatusi võib tulla veel ning langus ei pruugi seega läbi olla. Ehkki turul on veel tõusupotentsiaali, tõotavad lähemad nädalad pakkuda üsna volatiilset turgu.

Hetkel kuum