USAs rekordiline jooksevkontodefitsiit

13. märts 1998, 00:00

Jaapani jeen jätkas vähikäiku ka eile, kuigi mitte enam nii tempokalt kui päev varem. Kui Aasias liikus jeen veel 129 USD/JPY piirimail, siis Euroopas langes see seitsme viimase nädala madalaima kursini -- 129,69 jeenini. Jeeni edasisele langusele pani pidurid peale Jaapani rahandusministeeriumi kõrge ametnik, kes hoiatas, et ministeerium teeb ettevalmistusi sekkumiseks, kui kurss langeb alla 129 jeeni. Hoiatusest siiski ei piisanud, sest saareriigi nõrk majandus koos viimaste nädalate korruptsiooniskandaalide ja arreteerimistega nii rahandusministeeriumi kui ka Jaapani Panga tippametnike hulgas ei avalda riigi valuutale mingisugust toetust. Minister Koji Tanami tunnistas eile, et riigi majandus on stagneerunud ning paigalseis jätkub.

Saksa marga suhtes on dollar viimastel nädalatel näidanud üles üllatavat stabiilsust. USD kurss on liikunud vaid kahe penni piirides. Ulatuslikumat liikumist ei toimunud nende valuutade kursiga ka eile. Vahetult enne Euroopa turgude avamist langes dollar küll alla 1,83 DEMi taseme, kuid seejärel liikus USD taas viimaste päevade tavapärases vahemikus, 1,830--1,1,833 DEMi.

Pärast Ameerika turgude avamist langes dollar taas alla maagilise 1,83 DEMi. Eile avaldatud andmetest selgus, et Ühendriikide möödunud aasta neljanda kvartali jooksevkontodefitsiit kasvas 43,12 mld dollarini, mis on ajaloo suurim.

Suurbritannia naelsterling kerkis intressimäärade tõstmise kartuse tõttu Saksa marga suhtes viimase seitsme kuu ja dollari suhtes viimase kahe nädala kõrgeimale kursile (3,032 DEMini ehk 24,25 kroonini).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing