2. aprill 1998 kell 22:00

USA turud liiguvad taas üles

Läti aktsiad jätkasid ka neljapäeva hommikul langust, kuid õhtuks hinnatase veidi tugevnes. Tugevamate hulgas olid Unibanka ja Daugavpils. Vabalangemises oli endiselt Kaija, mis on juba kukkunud alla kõigi prognoositavate hinnatasemete. Kalatööstus on esimene, mida Venemaa mistahes sanktsioonid valusalt puudutavad, ning investorite ainsaks sooviks on nüüd iga hinnaga aktsiatest lahti saada. Turu edasised perspektiivid on aga väga ähmased, sest ärahirmutatud koduinvestorid ja välisinvestorite eemalejäämine hinnatõusuvõimalusi ei loo.

Leedu börsil oli kauplemine taas tagasihoidlik, ehkki Vilniuse pangaga sai tehinguid teha vaid fikseeritud hinnaga turul. Tänasest on aktsia lülitatud ka pidevkauplemissüsteemi. Mõlemad põhinimekirja piimakombinaadid langesid ning Medienos Plausas oli ainus tõusja. Maaklerite arvates jääb kauplemine pärast aastakoosolekute lõppu tagasihoidlikuks, sest välisinvestorite huvi on taas kokku kuivanud.

Hommikul liikusid Vene aktsiate hinnad allapoole, oodates tulemusi Kirijenko kohtumiselt parlamendi esindajatega. Õhtuks turg veidi tugevnes ning jäi alla keskmise käibe juures väikesesse plussi. Tulevikuväljavaated jäävad aga kahte äärmusse: poliitiliste segaduste soodne lahendus toob tugeva tõusu ja vastupidi.

USA turud liikusid uue kvartali esimesel päeval kiirelt üles ning mitmed indeksid jõudsid kohe uute rekordtasemeteni. Intressimäärade tõusu hirm oli jalust ära ning NAPM oodatust tugevam kuuindeks näitas, et Aasia kriis pole majanduse arengutempot oluliselt aeglustanud, samal ajal kui hinnatase on jätkuvalt kontrolli all. Ülekuumenemishirmu vähendas ka teade Chrysler Corpi autode müügi vähenemise kohta 17% võrra. Investorid pumpasid kvartali alguse puhul uut raha sisse ning tundub, et rekordiralli saab sel nädalal veel järge, kui just mõni väga halb uudis üllatama ei pääse.

Hetkel kuum