Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  WSJ ennustab Venemaa kriisi

  Viidates analüütikutele, ennustab WSJ, et Venemaa keskpank on pidevalt kahaneva valuutavaru tõttu sunnitud varsti rubla kursi vabaks laskma. «Kui rubla vastu ei pea, oleks see tõsine tagasilöök Venemaa pikaajalisele võitlusele finantsstabiilsuse ja inflatsiooni kontrolli alla võtmise eest. Nii võib piirkondlik kriis üle kasvada globaalseks,» arvab Wall Street Journal.
  Samal ajal arvas Rootsi nimekamaid firmajuhte Percy Barnevik, kes oli eelmise Venemaa valitsuse majandusnõunik, et Venemaa majandus areneb õiges suunas ning et Moskva börsi langust ei peaks võtma nii traagiliselt. «Moskva börs on põhiliselt naftabörs, kus kogu maailmas käib spekulatiivne äri. Seepärast ei kajasta see Vene majanduse tegelikku seisu,» arvas rootslane.
  Eile tõstis Vene keskpank refinantseerimismäära 30 protsendilt 50 protsendile. Ka kõikide lombardikrediitide intressimäärad tõusid praeguselt 36--40 protsendilt 50 protsendile.
  Viimati muutis keskpank refinantseerimismäära 16. märtsil, mil seda alandati 36 protsendilt 30-le. Lombardimäära muutis keskpank alles esmaspäeval, kui ta seda diferentseeritult tõstis.
  Keskpanga direktorite nõukogu tegi otsuse esmaspäeva õhtul, kuigi varem oli nii keskpangast kui ka Kremlist kinnitatud, et refinantseerimismäära ei tõsteta.
  Analüütikud seletavad intressimäärade järsku tõusu valitsuse võlakirjade intressimäärade kiire kerkimisega 40--50 protsendini. Näiteks üheaastaste riigiobligatsioonide intress kerkis reede 39,9 protsendilt esmaspäeval 44 protsendile.
  Moskva pankadevahelise valuutabörsi analüütikute hinnangul peaks intressimäärade tõstmine olukorda Vene väärtpaberiturul stabiliseerima. INTERFAX-BNS-DI-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
DelfinGroupi poolaasta mahud kasvasid järsult
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Riigikogu ratifitseeris Soome ja Rootsi ühinemise NATOga
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Pirita linnaosavanemat kahtlustatakse altkäemaksu võtmises Asjasse segatud ettevõtja: kahjuks ei saa kommenteerida
Eile pidasid kaitsepolitsei ametnikud kinni neli inimest, keda kahtlustatakse korruptsioonikuritegudes. Keskerakondlasest Pirita linnaosavanemat Tõnis Liinatit kahtlustatakse altkäemaksu võtmises.
Eile pidasid kaitsepolitsei ametnikud kinni neli inimest, keda kahtlustatakse korruptsioonikuritegudes. Keskerakondlasest Pirita linnaosavanemat Tõnis Liinatit kahtlustatakse altkäemaksu võtmises.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.