• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Karistatud priimus T?ehhi

  Läinud aasta alguses süvenenud usalduskriis T?ehhi majandusreformide vastu tõi kaasa valuutaspekulantide rünnakud ning kapitali väljavoolu Praha börsilt. Sellest hoolimata on seal analüütikute ja investorite hinnangul mitmeid häid ettevõtteid.
  Üks favoriit on Ceska Sporitelna pank, mis lisaks kiirele kasvule on asunud oma laenuportfelli puhastama. Just halvad laenud on T?ehhi pankade põhiprobleem. Teine börsipärl on mobiilside operaatorfirma Ceske Radiokommunikace, millele kuulub üks riigi kahest GSM-võrgust.
  Probleemsete ettevõtete hulgas on kunagine tööstushiiglane Skoda Plzen, mis on püüdnud turumajanduses vee peale jääda ambitsioonikate arengustrateegiatega. Muu hulgas on alustatud veoautode tootmist Indias ja Brasiilias, kuid firmal on suuri raskusi kulude kärpimise ja kasumi suurendamisega.
  Analüütikud ennustavad Praha börsi ettevõtetele tänavu ligi 20% kasumikasvu. Endiselt on aga probleemiks börsijärelevalve. SD
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Hiina eemaldas Leedu oma tollisüsteemist
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.