30. juuni 1998 kell 22:00

Meediakorpi aktsiamüük venib

ASi Meediakorp juhatuse esimees Gunnar Kobin selgitas, et sellise lepingu puhul on liiga palju asju vaja kokku leppida, et seda ülepeakaela teha. «Sellist laadi abielu sõlmimine ei käi nii ruttu, kui alguses arvatud. Oli küll plaan enne jaanipäeva lepingu allkirjastamisega ühele poole jõuda, aga ei jõutud ja eks teeme seda siis, kui jõuame,» väitis Kobin.

Kobin lisas, et pealegi jäi ta enne jaanipäeva haigeks ning pole jõudnud lepingu lisasid ette valmistada. «Tempo on rahulik, sest kellelgi pole kuhugi kiiret,» märkis ta. «Pealegi käib Mariebergiga juba koostöö kui aktsionäriga.»

Kobini kinnitusel on Marieberg juba Õhtulehe ja Meediakorpi inimestele koolitust läbi viinud, samuti aitas Mariebergi tehnikadirektor korraldada läbirääkimisi uue ostetava trükimasina üksikasjades.

Marieberg Internationali president Lars-Gösta Jullin ütles, et Meediakorpi kontrollis audiitorfirma Coopers & Lybrand revisjon, kes ei leidnud ühtegi põhjust aktsiate ostulepingu sõlmimata jätmiseks. Jullini kinnitusel ei ole Meediakorp probleemne firma.

Meediakorbi poolte aktsiate müügihinda ei soovi kumbki pool avalikustada, kuid Meediakorbi omaniku Hans H. Luige väitel on see piisav.

Tehingust saadava raha paigutamise osas peab Luik läbirääkimisi Talinvesti ja Investeerimispangaga.

Meediakorp on osanik Eesti Päevalehes, Õhtulehes, Eesti Ekspressis ja ASis Ajakirjade Grupp.

Hetkel kuum