Viletsa nädala õnnetu lõpp

06. juuli 1998, 00:00

Reedese kauplemissessiooni käiku mõjutas kõige enam neljapäevaõhtune teade probleemidest Hoiupanga rahaturufondi ümber. Osakute allahindamine tähendab ilmselt nii mõnelegi börsiettevõttele ootamatut investeerimiskahju, mis kajastub ka peatselt avaldatavates poolaastatulemustes. Ka Postimehe artikkel algava kohtuprotsessi võimalikust mõjust Hansa- ja Hoiupanga liitumisele ei kuulunud just investoreid innustavate hulka.

Õigupoolest tekkis turul ajutine paanika ning aktsiahinnad tegid taas järsu jõnksu allapoole.

Kuigi kõige valusamalt said pihta pangasektori aktsiad ning põhinimekirjas langes enim Hoiupank, oli kogu börsi suurimaks kaotajaks hoopis Leks 30 protsendiga. Juba pikalt langenud ASA aga tõusis mõne protsendi. Enim kaubeldi tavapäraselt Hansapanga aktsiatega.

Algaval nädalal mõjutab aktsiahindu ilmselt teravdatud tähelepanu rahaturufondide suhtes ning kiire edasiminek Hoiupanga rahaturufondi või Maapanga probleemide lahendamisel võib anda isegi võimaluse väikesesks hinnatõusuks, kuigi mitte otsustavaks suunamuutuseks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:45
    Otsi:

    Ava täpsem otsing