Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti pankadel vähe rublavõlakirju

  Eesti Panga infoosakonna juhataja Andrus Kuusmanni sõnul on see summa äärmiselt väike. «Pangad on oma tegevust Vene turul juba mõnda aega kokku tõmmanud,» lisas ta. «Osaliselt tänu Eesti Panga riskantsete aktivate kohta käivatele nõuetele.»
  Kõige rohkem -- 15 miljoni krooni eest -- omab Eesti pankadest Vene riiklikke võlakirju Forekspank. Forekspanga juhatuse liikme Raivo Eriku sõnul müüs Forekspank enamiku GKOdest juba varem.
  Hansapank ei avalda panga valduses olevate Vene võlakirjade mahtu, lubades avalikkust informeerida läbi börsi GKOde saatuse selgudes. «Me teame väga hästi, kui palju raha meil seal nii grupi tasandil kui allüksuste lõikes sees on,» ütles Hansapanga finantsdirektor Erkki Raasuke. Hansapanga juuli lõpu bilansis on erinevate valitsuste võlakirju 825 miljoni krooni eest.
  Hansapank-Latvijal on Vene võlakirjadesse inves-teeritud 44,9 miljonit krooni, mis moodustab 2% panga varast. Andrus Kuusmanni sõnul on taoline numbriline kokkusattumine juhus ja Hansapank-Latvijale kuuluvaid GKOsid ei ole arvestatud Eesti pankade vastavasse koondnäitajasse.
  Krediidipangale kuulub Vene riiklikke võlakirju ligi 2 miljoni krooni eest ehk 0,2% panga varast.
  Ühispank omab praegu üksnes 30 000 krooni eest Vene valitsuse võlakirju, ütles Ühispanga rahaturgude juht Andres Ojamaa. Ojamaa sõnul on tegemist klientide väärtpaberitega, mis on panga kontodel. Ühispangal puudusid Vene võlakirjad ka 31. juulil, lisas ta.
  ERA Pangal ja EVEA Pangal pankade juhtide väitel Vene võlakirju ei ole.
  Vene valitsus kuulutas riiklike võlakirjadega kauplemisele moratooriumi möödunud nädala esmaspäeval koos rubla kursi langusega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Tallinna Sadama kaubamaht vähenes 20%
Tallinna Sadama tegi teises kvartalis suure kasvu reisijate arvus, kuid pandeemia-eelse tasemeni on veel pool teed minna.
Tallinna Sadama tegi teises kvartalis suure kasvu reisijate arvus, kuid pandeemia-eelse tasemeni on veel pool teed minna.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Stroomi ranna suplusalalt avastati raske kütteõli reostus
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
Hinrikuse idufirma kaasas üle 7 miljoni euro
Taavet Hinrikuse kaasasutatud tervishoiuteenuse osutaja Certific kaasas 7,4 miljonit eurot. Seemnevooru juhtis värske investeerimisfond Plural, mille üks algatajatest on samuti Hinrikus.
Taavet Hinrikuse kaasasutatud tervishoiuteenuse osutaja Certific kaasas 7,4 miljonit eurot. Seemnevooru juhtis värske investeerimisfond Plural, mille üks algatajatest on samuti Hinrikus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.