• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maanteetranspordi terminid

  ADR-kokkulepe -- ohtlike veoste rahvusvahelise autoveo Euroopa kokkulepe, mis sätestab üldised ohtlike ainete pakke- ja veotingimused ning tingimused eraldi igale ainele sama klassi piires, nõuded sõidukitele ja seadmestikule, sõiduki ohtlikele vedudele lubamise tingimused jne.
  CEMT -- Euroopa transpordiministrite konverents, valitsustevaheline organisatsioon, mis asutati 17. oktoobril 1953.
  CEMTi luba -- veoluba, mis annab sellel märgitud vedajale õiguse vedada kindlaksmääratud perioodil kaupa veoauto või autorongiga CEMTi liikmesriikides asuvate peale- ja mahalaadimiskohtade vahel ja sõita koormata kõikjal liikmesriikide territooriumidel.
  CMR-konventsioon -- rahvusvahelise autokaubaveolepingu konventsioon, mis määrab veolepingu sõlmimise ja täitmise korra, vedaja vastutuse, pretensioonide ja hagide esitamise korra vaidluste puhul jne.
  DKV kaart -- maksekaart kütuse, remondi, avariiabi ja teiste reisi ajal vajalike teenuste eest, annab veoautodele ja bussidele sularahata arveldamise võimaluse enam kui 30 Euroopa riigis.
  Ohutu veoauto ehk S-veoauto (greener and safe lorry) -- veoauto, mis vastab müratasemelt, kahjulike ainete sisalduselt heitgaasides ja ohutuselt CEMTi resolutsioonile.
  Roheline veoauto ehk U-veoauto (green lorry)-- veoauto, mis vastab müratasemelt ja kahjulike ainete sisalduselt heitgaasides CEMTi resolutsioonile.
  TIR-konventsioon -- TIR-tollivihikuga rahvusvahelise kaubaveo konventsioon. Konventsiooni põhitees: TIR-protseduuri alusel veetavad kaubad vabastatakse sisse- ja väljaveo tollimaksude ja -lõivude tasumisest või deposiidist, samuti ka tollikontrollist vahetollides.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.