• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maailm poolel teel finantskrahhi

  Globaalse finantskrahhi tõenäosus on kasvanud augusti 30 protsendilt 40 protsendile, konstateerib Merrill Lynchi analüütik Michael Harnett. Pank pakub välja mitu arengustsenaariumi. Kõige mustema variandi kohaselt satuvad Jaapani pangad sedavõrd suurtesse raskustesse, et on sunnitud järsult kärpima kapitalieksporti lääneriikidesse. Samal ajal ei jää Hiinal ja Brasiilial muud üle kui oma valuutat devalveerida, mis kruvib üles nende riikide intressid. Selline areng tekitaks majandusdepressiooni Jaapanis ja arenevatel turgudel, mis omakorda viiks seisakusse arenenud tööstusriigid.
  Kui see arengustsenaarium peaks käivituma, tuleb arenenud riikide keskpankadel alandada oma baasintresse. Aga sellega võidakse liigselt viivitada, sest püütakse vältida firmade kasumi langust. Selle tagajärjeks on aktsiakursside järsk kukkumine ja pikaajaliste intresside tõus. Kõrgemad intressid ja tulude vähenemine oleks väga kehv kombinatsioon lääne aktsionäridele, ütleb Merrill Lynch. Sellisel juhul on aktsiate asemel soovitav osta riigiobligatsioone.
  Suure seitsmiku (G7) kohtumisel Londonis vastuvõetud ühisavalduses öeldakse: maailma finantskriis on võtnud juba sellise ulatuse, et arenenud riigid on otsustanud majanduskasvu ergutamist eelistada inflatsiooni ohjeldamisele. Vajaduse korral on nad valmis oma majandust stimuleerima, mis tähendaks intresside alandamist, eeskätt Ühendriikides.
  Briti rahandusminister George Brown tutvustas eile Tokios G7 riikide abinõusid, mille eesmärk on lahendada globaalne finantskriis ja Jaapani majandusprobleemid. DI-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.