Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maailm poolel teel finantskrahhi

  Globaalse finantskrahhi tõenäosus on kasvanud augusti 30 protsendilt 40 protsendile, konstateerib Merrill Lynchi analüütik Michael Harnett. Pank pakub välja mitu arengustsenaariumi. Kõige mustema variandi kohaselt satuvad Jaapani pangad sedavõrd suurtesse raskustesse, et on sunnitud järsult kärpima kapitalieksporti lääneriikidesse. Samal ajal ei jää Hiinal ja Brasiilial muud üle kui oma valuutat devalveerida, mis kruvib üles nende riikide intressid. Selline areng tekitaks majandusdepressiooni Jaapanis ja arenevatel turgudel, mis omakorda viiks seisakusse arenenud tööstusriigid.
  Kui see arengustsenaarium peaks käivituma, tuleb arenenud riikide keskpankadel alandada oma baasintresse. Aga sellega võidakse liigselt viivitada, sest püütakse vältida firmade kasumi langust. Selle tagajärjeks on aktsiakursside järsk kukkumine ja pikaajaliste intresside tõus. Kõrgemad intressid ja tulude vähenemine oleks väga kehv kombinatsioon lääne aktsionäridele, ütleb Merrill Lynch. Sellisel juhul on aktsiate asemel soovitav osta riigiobligatsioone.
  Suure seitsmiku (G7) kohtumisel Londonis vastuvõetud ühisavalduses öeldakse: maailma finantskriis on võtnud juba sellise ulatuse, et arenenud riigid on otsustanud majanduskasvu ergutamist eelistada inflatsiooni ohjeldamisele. Vajaduse korral on nad valmis oma majandust stimuleerima, mis tähendaks intresside alandamist, eeskätt Ühendriikides.
  Briti rahandusminister George Brown tutvustas eile Tokios G7 riikide abinõusid, mille eesmärk on lahendada globaalne finantskriis ja Jaapani majandusprobleemid. DI-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Andre Nõmm: kapitalism ei lakka rohepöörde tõttu olemast
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Paus läbi: LHV aktsiatega saab jälle kaubelda
LHV Groupi aktsiatega jätkatakse kauplemist täna, kui Tallinna börs avaneb kell 10.00.
LHV Groupi aktsiatega jätkatakse kauplemist täna, kui Tallinna börs avaneb kell 10.00.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Bigbank kodulaenudest: kriitiline piir on käes
Bigbanki välja antud keskmine kodulaen oli juunis 127 100 eurot. See on aasta varasemaga võrreldes neljandiku võrra suurem, kuid viimased kuud püsib maht samal tasemel.
Bigbanki välja antud keskmine kodulaen oli juunis 127 100 eurot. See on aasta varasemaga võrreldes neljandiku võrra suurem, kuid viimased kuud püsib maht samal tasemel.
Tööstustoodang kasvab aina aeglasemalt
Tööstusettevõtted tootsid mais püsivhindades 4,8% rohkem toodangut kui 2021. aasta samas kuus. Toodang suurenes kõigis kolmes sektoris: töötlevas tööstuses 2,2%, energeetikas 34,2% ning mäetööstuses 25,5%, teatas statistikaamet.
Tööstusettevõtted tootsid mais püsivhindades 4,8% rohkem toodangut kui 2021. aasta samas kuus. Toodang suurenes kõigis kolmes sektoris: töötlevas tööstuses 2,2%, energeetikas 34,2% ning mäetööstuses 25,5%, teatas statistikaamet.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.