• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  London hoiab juhtpositsiooni

  Viidates rahvusvahelise arvelduspanga (BIS) koostatud uuringule, on Inglise keskpanga teatel Londoni valuutatehingute päevane maht 637 miljardit dollarit ehk 8281 miljardit Eesti krooni.
  Selle aasta aprillis on valuutatehingute maht Londonis mullusega võrreldes mõnevõrra vähenenud, mida keskpanga direktor Clifford Smith põhjendab asjaoluga, et ühisrahale üleminevate riikide raha käsitatakse juba «ühtse blokina» ja Euroopa valuutade vastastikune vahetamine on vähenenud. Samas on märgatavalt kasvanud Euroopa vahetuskursimehhanismi (ERM) kuuluvate valuutade ja dollari tehingud, nii et dollari ja euro tehingud moodustavad kõigist Londoni valuutatehingutest 40%.
  Londoni derivaattehingute käive on kolme aastaga suurenenud 131%. Nende päevakäibe maht on tõusnud 171 miljardile dollarile (2223 mld krooni). Sama aja jooksul on kasv olnud veelgi kiirem Frankfurdis -- 162%, kuid sealne päevakäive on «ainult» 34 miljardit dollarit.
  Derivaattehingute maht on viimasel ajal kahanenud Singapuris ja Hongkongis. KL-DI-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Enefit Greeni tulevase tuulepargi toetuse vaidlus jõudis kohtu ette Elering: Eesti Energia tegi pöördumatuid investeeringuid 42 euro ja 30 sendi eest
Tallinna halduskohtus arutati Eesti Energia tütarfirma Tootsi Windpark kaebust taastuvenergia toetust jagava Eleringi otsuse vastu, mis jättis Tootsi tuulepargi ilma nii-öelda vanast toetusskeemist, millega oleks saanud projekt 12 aasta jooksul tarbijate taskust kuni 300 miljonit eurot.
Tallinna halduskohtus arutati Eesti Energia tütarfirma Tootsi Windpark kaebust taastuvenergia toetust jagava Eleringi otsuse vastu, mis jättis Tootsi tuulepargi ilma nii-öelda vanast toetusskeemist, millega oleks saanud projekt 12 aasta jooksul tarbijate taskust kuni 300 miljonit eurot.