5. oktoober 1998 kell 22:00

London hoiab juhtpositsiooni

Viidates rahvusvahelise arvelduspanga (BIS) koostatud uuringule, on Inglise keskpanga teatel Londoni valuutatehingute päevane maht 637 miljardit dollarit ehk 8281 miljardit Eesti krooni.

Selle aasta aprillis on valuutatehingute maht Londonis mullusega võrreldes mõnevõrra vähenenud, mida keskpanga direktor Clifford Smith põhjendab asjaoluga, et ühisrahale üleminevate riikide raha käsitatakse juba «ühtse blokina» ja Euroopa valuutade vastastikune vahetamine on vähenenud. Samas on märgatavalt kasvanud Euroopa vahetuskursimehhanismi (ERM) kuuluvate valuutade ja dollari tehingud, nii et dollari ja euro tehingud moodustavad kõigist Londoni valuutatehingutest 40%.

Londoni derivaattehingute käive on kolme aastaga suurenenud 131%. Nende päevakäibe maht on tõusnud 171 miljardile dollarile (2223 mld krooni). Sama aja jooksul on kasv olnud veelgi kiirem Frankfurdis -- 162%, kuid sealne päevakäive on «ainult» 34 miljardit dollarit.

Derivaattehingute maht on viimasel ajal kahanenud Singapuris ja Hongkongis. KL-DI-ÄP

Hetkel kuum