• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riho elu läheb kallimaks

  Kui seni kulutas Riho tubakale, alkoholile ja bensiinile kuus umbes 2200 krooni, siis homsest peab ta samade asjade eest välja käima umbes kolmsada krooni kuus rohkem. Arvestatud on, et Riho suitsetab paki Marlborot päevas, nädalavahetusel joob pool liitrit kanget alkoholi ja tal kulub 200 liitrit bensiini kuus.
  Kuigi Rihod nurisevad, et raha edaspidi rohkem kulub, et pane see veel neid oma tarbimisharjumusi muutma. Üks Tartu ettevõtja ütleb, et tal kulub viina peale umbes 1000 krooni kuus. «Kui lähebki kallimaks, mina küll sellepärast vähem jooma ei hakka,» ütleb ta. «Eks pean oma ettevõtte toodangu hinda tõstma.»
  Maitse lihatööstuse juhataja Kalev Villem on sama nördinud aktsiisitõusude üle kui iga teinegi inimene. «Eks me kõik peame riigikassat täitma, kuid tarbijana mulle see küll ei meeldi,» sõnab ta.
  Villem pole küll välja arvutanud, palju tal kuus alkoholi peale raha kulub, kuid arvab, et summa on paar-kolmsada krooni. Suitsu Villem ei tee.
  Bensiini peale kulutas Villem seni kuus 1800 krooni, edaspidi peab ta hakkama sama bensiinikoguse eest maksma kolmsada krooni rohkem iga kuu. «Kui ma teaksin, et see raha tõepoolest läheb asfaldiaukude lappimiseks, ma ei nuriseks,» ütleb ta.
  Ühe autoalarme paigaldava firma omanik ütleb, et tema kulutused suurenevad aktsiiside tõusu tõttu mitme tuhande krooni võrra kuus. Kui palju tal praegu kulub tubakale ja alkoholile, pole mees kunagi välja arvutanud.
  «No seda raha ikka läheb, vahel kulub lõbutsemisele mitu tuhat krooni nädalavahetuse jooksul,» ütleb ta. «Tuleb välja nii, et odavam on narkootikume tarbida kui end purju juua.»
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Twitteri saab nüüd postitajatele bitcoine jootrahaks jätta
Twitter teatas neljapäeval, et võimaldab kasutajatel maksta oma lemmikutele jootraha bitcoinides, vahendab CNBC.
Twitter teatas neljapäeval, et võimaldab kasutajatel maksta oma lemmikutele jootraha bitcoinides, vahendab CNBC.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.