Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tiit Vähi sekkub elektriärisse

  ASi Silmet Grupp osanik ja nõukogu esimees Tiit Vähi ütles eile, et ei kommenteeri Silmet Grupi äriplaane. Ta märkis, et Silmet Grupp on elektritootmist niipalju suurendanud, et katab täielikult ettevõtte enda elektrivajadused ja jääb veidi ülegi. «Kahtlemata kavatseme elektritootmist veelgi suurendada,» teatas Vähi.
  Erastamisagentuuri peadirektor Väino Sarnet ütles, et aasta tagasi olid jutuks Narva elektrivõrgu ja Silmeti koostöövõimalused.
  Silmet Grupile kuulub Sillamäel soojuselektrijaam ja ettevõte on huvitatud seni vaid Silmetile ja Sillamäe linnale elektrit tootnud jõujaama tegevuse laienda-
  misest. Narva elektrivõrk tahab saada võimalust osta elektrit Eesti Energiale kuuluvate Balti ja Eesti elektrijaama kõrval ka muist allikaist.
  Novembris 49% ASi Narva Elektrivõrk aktsiatest ostnud Startekor Investeeringute OÜ juht Rein Koov kinnitas, et Narva elektrivõrgul on teatav huvi Silmeti soojus-
  elektrijaama vastu. «Kas sellesse jõujaama tasub investeerida, hakkame alles uurima,» sõnas ta.
  Äripäevale on mitmest allikast kinnitatud, et Tiit Vähi on seotud Narva elektrivõrgu erastanud Startekor Investeeringute osaniku Sthenos Grupiga. Vähi väitis eile, et ükski temaga seotud firma ega ta ise ei ole Narva elektrivõrguga seotud ja tal pole mingeid majanduslikke huvisid selles ettevõttes.
  Väino Sarnet kinnitas samuti, et ei tea Tiit Vähi elektrivõrgu erastajate hulka kuulumisest midagi. «Ma kuulen sellest esimest korda,» tunnistas ta.
  Silmet Grupi juhatuse liige, endine erastamisagentuuri erastamisüksuse juht Avo Annus ütles, et omanike tasandil ei ole Silmet Grupil ega Narva elektrivõrgu osanikul Sthenos Grupil mingit seost. Ainus kokkupuude on Annuse sõnul, et Sthenos Grupi juht Rein Koov töötas mullu Silmeti muldmetallide tehase erastanud firmas Ephag. «Konkreetseid majandushuve Silmeti omanikel Sthenoses ei ole,» kinnitas Annus.
  Rein Koov kinnitas, et töötas mõne kuu Silmetis, kuid Vähi pole tema sõnul Sthenos Grupiga seotud.
  Küsimusele, kas Silmeti omanikud, kellele kuulub soojuselektrijaam, võivad huvituda ka naabruses asuvast elektrivõrgust, vastas Väino Sarnet, et see on mõeldav. «See annaks palju kindlama võimaluse oma elektrijaamas toodetud elektrienergiat müüa,» lausus ta.
  Avo Annus ütles, et plaane on olnud, sh ka see, et Silmet Grupp võiks saada Narva elektrivõrgu aktsionäriks, kuid ühelgi neist variantidest pole seni pidama jäädud.
  Startekor Investeeringute OÜ sõlmis ASi Narva Elektrivõrk vähemusaktsiate erastamislepingu tänavu 9. novembril. Startekor Investeeringute kahe kolmandiku aktsiate omanik on Ameerika energeetikakontserni Cinergy Corp arendusfirma Cinergy Global Power. Uus omanik kavatseb viie aasta jooksul ettevõttesse investeerida 120 mln krooni. Aktsiate ostuhind oli 58 mln krooni.
  Autor: Raul Ranne
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
DelfinGroupi poolaasta mahud kasvasid järsult
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Stroomi ranna suplusalalt avastati raske kütteõli reostus
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
Bigbank kodulaenudest: kriitiline piir on käes
Bigbanki välja antud keskmine kodulaen oli juunis 127 100 eurot. See on aasta varasemaga võrreldes neljandiku võrra suurem, kuid viimased kuud püsib maht samal tasemel.
Bigbanki välja antud keskmine kodulaen oli juunis 127 100 eurot. See on aasta varasemaga võrreldes neljandiku võrra suurem, kuid viimased kuud püsib maht samal tasemel.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.