• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raudtee vallandas puiduäri teinud töötaja

  «Tööleping on lõpetatud,» kinnitas Eesti Raudtee juhatuse esimees Parbo Juchnewitsch eelmisel reedel. Eesti Raudtee rentis sel sügisel välja Tartu ja Valga puiduterminaali. Konkursi võitjaks valiti ERC Service, mille nõukogu liige on rendikonkursi ette valmistanud Meelis Järva. ERC Service'i juhatuse esimees on tema isa Ants Järva.
  Sama firma ERC Service asus sel sügisel vahendama ka Eesti Raudtee varuosadega varustamist, lisades arvetele vahendustasuna viiendiku kauba hinnast.
  Vahendaja kasutamine tuli avalikuks, sest oktoobri lõpus pöördus Eesti Raudtee veeremiteenistuse haldusosakonna juhataja Erkki Laving Narva firma Evmet-Mehaanik direktori poole palvega esitada oktoobris tellitud varuosade arved Eesti Raudtee asemel ASile ERC Service. Laving põhjendas pöördumist Eesti Raudtee finantsolukorra muutustega.
  Parbo Juchnewitsch kinnitas, et Eesti Raudtee pole varuosade hankimisel vahendajat kasutades kõrgemat hinda maksnud ja lepingu sõlmis ERC Service kui varuosade tarnimise konkursi üks võitja. Küll aga tunnistas Juchnewitsch, et Erkki Laving vastutab enda allkirja kandva kirja väljasaatmise eest. «Selle eest saab mees karistada, tal pole volitusi seda teha,» kommenteeris Juchnewitsch, öeldes, et on firmaga ERC Service seonduva võtnud erikontrolli alla.
  Parbo Juchnewitsch tellis sõlmitud varuosade lepingule firmaga ERC Service õigusliku arvamuse advokaadi-
  büroolt Raidla & Partnerid, kelle advokaat Reet Saks kinnitab, et leping on kooskõlas seadusega ja kuulub täitmisele ning Eesti Raudtee on kohustatud jätkama lepingut kuni aasta lõpuni.
  «Nagu näete, pole Eesti Raudtee rikkunud seadust ega ärieetikat,» nentis Parbo Juchnewitsch. Samas kinnitas Reet Saks, et ta ei väljenda arvamust lepingus kokkulepitud hindade, koguste jm majanduslike aspektide suhtes.
  ERC Service oli ka firma, kes rentis välja suure nõudlusega Tallinna Balti jaama taksopeatuse. Parbo Juchnewitsch tõdes, et Eesti Raudteel on lepingud kümnete firmadega, mistõttu ei ole ta kursis kõigi lepingute üksikasjadega. Firmaga ERC Service Eesti Raudteel peale eelnimetatud kolme lepingu rohkem lepinguid ei ole. «Vähemalt mulle teadaolevalt,» täpsustas Juchnewitsch.
  Autor: Koit Luus
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.