Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raudtee vallandas puiduäri teinud töötaja

  «Tööleping on lõpetatud,» kinnitas Eesti Raudtee juhatuse esimees Parbo Juchnewitsch eelmisel reedel. Eesti Raudtee rentis sel sügisel välja Tartu ja Valga puiduterminaali. Konkursi võitjaks valiti ERC Service, mille nõukogu liige on rendikonkursi ette valmistanud Meelis Järva. ERC Service'i juhatuse esimees on tema isa Ants Järva.
  Sama firma ERC Service asus sel sügisel vahendama ka Eesti Raudtee varuosadega varustamist, lisades arvetele vahendustasuna viiendiku kauba hinnast.
  Vahendaja kasutamine tuli avalikuks, sest oktoobri lõpus pöördus Eesti Raudtee veeremiteenistuse haldusosakonna juhataja Erkki Laving Narva firma Evmet-Mehaanik direktori poole palvega esitada oktoobris tellitud varuosade arved Eesti Raudtee asemel ASile ERC Service. Laving põhjendas pöördumist Eesti Raudtee finantsolukorra muutustega.
  Parbo Juchnewitsch kinnitas, et Eesti Raudtee pole varuosade hankimisel vahendajat kasutades kõrgemat hinda maksnud ja lepingu sõlmis ERC Service kui varuosade tarnimise konkursi üks võitja. Küll aga tunnistas Juchnewitsch, et Erkki Laving vastutab enda allkirja kandva kirja väljasaatmise eest. «Selle eest saab mees karistada, tal pole volitusi seda teha,» kommenteeris Juchnewitsch, öeldes, et on firmaga ERC Service seonduva võtnud erikontrolli alla.
  Parbo Juchnewitsch tellis sõlmitud varuosade lepingule firmaga ERC Service õigusliku arvamuse advokaadi-
  büroolt Raidla & Partnerid, kelle advokaat Reet Saks kinnitab, et leping on kooskõlas seadusega ja kuulub täitmisele ning Eesti Raudtee on kohustatud jätkama lepingut kuni aasta lõpuni.
  «Nagu näete, pole Eesti Raudtee rikkunud seadust ega ärieetikat,» nentis Parbo Juchnewitsch. Samas kinnitas Reet Saks, et ta ei väljenda arvamust lepingus kokkulepitud hindade, koguste jm majanduslike aspektide suhtes.
  ERC Service oli ka firma, kes rentis välja suure nõudlusega Tallinna Balti jaama taksopeatuse. Parbo Juchnewitsch tõdes, et Eesti Raudteel on lepingud kümnete firmadega, mistõttu ei ole ta kursis kõigi lepingute üksikasjadega. Firmaga ERC Service Eesti Raudteel peale eelnimetatud kolme lepingu rohkem lepinguid ei ole. «Vähemalt mulle teadaolevalt,» täpsustas Juchnewitsch.
  Autor: Koit Luus
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Euro langes dollari suhtes 20 aasta madalaimale tasemele
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.