• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti netovälisvaluutapositsioon paranes novembris tugevalt

  Pankade avatud välisvaluutapositsioon oli 30. novembril 7,640 miljardit, avatud forvardtehingute positsioon miinus 3,271 miljardit ning futuur- ja muude bilansiväliste tehingute avatud positsioon miinus 219 miljonit krooni.
  Nii tugevalt oli Eesti pankade valuutapositsioon plussis viimati möödunud aasta sügisel, enne börsikriisi algust.
  Selle aasta oktoobris oli pankade avatud netovälis-
  valuutapositsioon plussis vaid 874 miljoni krooniga, septembri lõpul 548 miljoni krooniga plussis. Augustis oli positsioon turu välisosaliste spekulatiivse surve tõttu 628 miljoniga miinuses.
  Negatiivne avatud välisvaluutapositsioon võib rahaturu osaliste spekulatiivse rünnaku korral tuua kaasa intressimäärade kiire tõusu.
  Rahaturu spetsialistide sõnul ei ole välispangad sügisel Eesti krooni vastu enam spekulatiivseid rünnakuid üritanud, sest kogu tähelepanu tõmbas endale Venemaa finantskriis.
  Samuti täitusid potentsiaalsetel spekuleerijatel Vene kriisi tõttu selle aasta tehingute limiidid ning seetõttu on spekulatiivse iseloomuga positsioone järjest suletud.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.