Andres Reimer • 6. jaanuar 1999 kell 22:00

Peterburi klubi hakkab Eestiga ärisuhteid edendama

Klubi asutvad neli Peterburiga tihedaid ärisuhteid pidavat Eesti ettevõtet: Pakterminal, Balti laevaremonditehas, Mootorreisid ja Nitrofert.

Kütusetransiidiga tegeleva Pakterminali juhatuse esimees Anti Oidsalu ütles eile, et ta ei kõhelnud klubi asutajaliikmeks hakkamast, sest loodab tekkivate sidemete abil kinnistada seniseid äriprojekte.

Laevaremonditehase direktor Fjodor Berman ütles, et klubi aitab tal teha lobitööd Peterburi linna juhtkonna seas, et leida administratsiooni toel usaldusväärseid partnereid. Balti laevaremonditehasel on praegu Peterburis kümmekond äripartnerit.

Peterburi asekuberner Vladimir Gri?anov pakub Peterburi linna Eesti ettevõtjatele kui väravat idaturule ning soovib leida koostöövõimalusi teravasse konkurentsivõitlusse asunud kahe linna sadamate vahel. Venelased soovivad sadamate konkurentsilt üle minna kaubavoogude ühisele planeerimisele.

Peterburi välissuhete juht Vladimir T?urov kinnitas, et linnavalitsus on valmis Peterburi sõprade klubi liikmete äriplaanidele kaasa aitama ning ootab investeeringuid infrastruktuuri ettevõtetesse ja tööstusesse.

«Kui eestlased ehitavad valmis Eesti suurettevõtjate assotsiatsiooni poolt alustatud Balti ärikeskuse Peterburis, tõuseb sellest kasu nii linnale kui ka Eesti ettevõtjatele,» lisas T?urov.

Peterburi sõprade klubi üksused tegutsevad rohkem kui kümnes Euroopa riigis ja Ameerika Ühendriikides. Tallinna klubi tegevdirektori Gennadi Ostapovi sõnul on sõprade klubi ettevõtmine maailmas populaarne, sest seob pankureid ja ettevõtjaid Vene kultuuri kõrgklassiga.

Homme annab Tallinna linnapea Ivi Eenma Gri?anovi auks lõuna ning laupäeval kohtub asekuberner majandusminister Jaak Leimanniga.

Hetkel kuum