24. veebruar 1999 kell 22:00

Advokaadibüroo ühendab sajandeid

Sooja ja lakoonilist advokaadibüroo kujundust elavdavad elektrisinised ja erepunased toolid.

Sten Luiga nägi Pille Lausmäe (Pille Lausmäe sisearhitektuuribüroo) tööd Estconde Investi büroos. «Tal on minimalistlik maitse, vähe detaile ja mõõdukalt säravat,» põhjendab Sten Luiga sisekujundaja valikut.

Advokaadid soovisid oma bürood näha vähem pompöössena kui see advokaadibüroodes tavaline. Modernsust nõudis maja välisilme. Ning peaasi, mida advokaadid silmas pidasid: et kujundus poleks tuim.

Suhteliselt minimalistlikule pastelsetes toonides taustale on värvilaikudeks toodud pehmed elektrisinised ja kirkad punased toolid. Raamatukoguruumi asemel on koridoriseintesse ehitatud riiulid. Nii on raamatud igaühele kergemini kättesaadavad. Et büroo pind on kiilukujuline, tuli ruumi planeerides silmas pidada, et igaühele jaguks normaalselt tööruumi. «Praktilises mõttes istub see büroo meile nagu rätsepaülikond. Me pole siin veel millestki puudust tundnud ja midagi pole ülearu,» räägib Luiga. Olemas on nii arhiivi- kui serveriruum. Kaks nõupidamisteruumi on suhteliselt väikesed, ent tänapäeva suhtlemine käib rohkem telefoni või meili teel, mitte kindlas ruumis.

Hetkel kuum