Kristi Malmberg • 16. märts 1999 kell 22:00

Euroopa Liidu laienemine pidurdub

Ojulandi selgitusel pole ühtegi seadusandlikku akti, mis sätestaks uue komisjoni moodustamist pärast vana tagasiastumist ja seetõttu läheb uue komisjoni kokkusaamisega kindlasti aega. «Tekib umbes pooleaastane ajanihe ja Euroopa Liidu sisesed reformid takerduvad, mis tähendab Eesti jaoks kaotatud aega,» ütles Ojuland. Samuti võib edasi nihkuda Agenda 2000 vastuvõtmine.

Hoolimata Eesti ajakaost pidas Ojuland üldiselt EKs toimuvat positiivseks, sest seni on see komisjon aastakümneid olnud justkui püha lehm, mille liikmeid ei tohi kritiseerida. «Lõpuks ometi liigutakse demokraatia poole. Senise Euroopa Liidu ajaloo jooksul pole veel kordagi juhtunud, et mõni komisjoni liige oleks pidanud tagasi astuma,» nentis Ojuland.

Ojuland avaldas lootust, et inimesed hakkavad nüüd EKsse paremini suhtuma, nähes, et selle liikmed on kindla kontrolli all. Vast aitab see parandada üldist toetust Euroopa Liidule.

Hetkel kuum