• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Linn vähendab varamüügi tulu

  Tallinna linnavaraameti juhataja Rene Kuulmann ütles, et selle aasta 100 miljoni kroonine tulu vara müügilt oli planeeritud juba 1997. aastal, mil tollase abilinnapea Ants Leemetsa poolt kavandati eelarvesse nii 33% ASi Tallinna Vesi aktsiate müük kui ka linna osaluse müük ASis Tallinna Pank. Tallinna Vee aktsiate müüki pole linnavalitsus veel otsustanud.
  Eelmisel aastal Ühispangaga liitunud Tallinna Panga aktsiate müük on ebaõnnestunud, sest volikogu ei ole nõustunud piirhinda 102 krooni aktsia kohta madalamale laskma. Kokku pidi aktsiamüük tooma linnale 70--80 miljonit krooni tulu. Eile oli linnale kuuluva 570 000 Ühispanga aktsia turuväärtus 13,5 miljonit krooni.
  Tänavu loodab linn suurimat aktsiamüügitulu teenida keskturu saja protsendi aktsiate müügist, mille alghind on 15 miljonit krooni. Suurim kinnisvaraobjekt, mille Tallinna linn tänavu Kuulmanni sõnul müüki paneb, on hotelli Olümpia vastas asuv parkla-ala alghinnaga 18,16 miljonit krooni. Selle 10 000m² maatüki omandas 1997. aastal enampakkumisel ehitusfirma AS EMV 36 miljoni krooni eest, kuid ei suutnud hiljem raha ära maksta. Maatükki üritati müüa veel eelmise aasta märtsis ja novembris, kuid siis ei ilmunud 18 miljoni kroonise alghinna peale enam ühtegi ostjat.
  Hiljuti ebaõnnestus teine välireklaamifirma ASi Expoplakat enamusaktsiate müügi katse, mille aktsiapaki alghind oli 8,5 miljonit krooni. Linnavolikogu pole otsust hinna muutmise kohta veel teinud.
  Selle aasta algusest on Tallinn müünud kinnisvaraobjekte paari miljoni krooni eest, tegemist on väiksemate objektidega.
  Linna rahandusameti juhataja Heino Tonsiveri sõnul kärbitakse eelarvet osalt ka üksikisiku tulumaksu oodatust väiksema laekumise tõttu.
  Tallinna linna selle aasta eelarve on 2,52 miljardit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neli põhjust, miks poliitikas läheb nüüd põnevaks
Keskerakonna esimees võib vahetuda, samal ajal kui EKRE pääseb paljudes omavalitsustes pumba juurde. Ning need pole ainsad põhjused, miks poliitikas tõotab väga huvitavaks minna, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Keskerakonna esimees võib vahetuda, samal ajal kui EKRE pääseb paljudes omavalitsustes pumba juurde. Ning need pole ainsad põhjused, miks poliitikas tõotab väga huvitavaks minna, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Suur rahahai: sõidame seina suunas
Legendaarne investor ja miljardär Carl Icahn ütles, et USA aktsiaturge ootavad pikaajaliselt suured raskused.
Legendaarne investor ja miljardär Carl Icahn ütles, et USA aktsiaturge ootavad pikaajaliselt suured raskused.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Tartus kutsub Reformierakond sotsidele lisaks koalitsiooni Isamaa
Reformierakonna Tartu piirkonna juhatus otsustas esmaspäeval kutsuda Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Isamaa Erakonna konsultatsioonidele ettepanekuga alustada Tartus koalitsioonikõnelusi.
Reformierakonna Tartu piirkonna juhatus otsustas esmaspäeval kutsuda Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Isamaa Erakonna konsultatsioonidele ettepanekuga alustada Tartus koalitsioonikõnelusi.