Kadi Heinsalu • 19. aprill 1999 kell 22:00

Linn vähendab varamüügi tulu

Tallinna linnavaraameti juhataja Rene Kuulmann ütles, et selle aasta 100 miljoni kroonine tulu vara müügilt oli planeeritud juba 1997. aastal, mil tollase abilinnapea Ants Leemetsa poolt kavandati eelarvesse nii 33% ASi Tallinna Vesi aktsiate müük kui ka linna osaluse müük ASis Tallinna Pank. Tallinna Vee aktsiate müüki pole linnavalitsus veel otsustanud.

Eelmisel aastal Ühispangaga liitunud Tallinna Panga aktsiate müük on ebaõnnestunud, sest volikogu ei ole nõustunud piirhinda 102 krooni aktsia kohta madalamale laskma. Kokku pidi aktsiamüük tooma linnale 70--80 miljonit krooni tulu. Eile oli linnale kuuluva 570 000 Ühispanga aktsia turuväärtus 13,5 miljonit krooni.

Tänavu loodab linn suurimat aktsiamüügitulu teenida keskturu saja protsendi aktsiate müügist, mille alghind on 15 miljonit krooni. Suurim kinnisvaraobjekt, mille Tallinna linn tänavu Kuulmanni sõnul müüki paneb, on hotelli Olümpia vastas asuv parkla-ala alghinnaga 18,16 miljonit krooni. Selle 10 000m² maatüki omandas 1997. aastal enampakkumisel ehitusfirma AS EMV 36 miljoni krooni eest, kuid ei suutnud hiljem raha ära maksta. Maatükki üritati müüa veel eelmise aasta märtsis ja novembris, kuid siis ei ilmunud 18 miljoni kroonise alghinna peale enam ühtegi ostjat.

Hiljuti ebaõnnestus teine välireklaamifirma ASi Expoplakat enamusaktsiate müügi katse, mille aktsiapaki alghind oli 8,5 miljonit krooni. Linnavolikogu pole otsust hinna muutmise kohta veel teinud.

Selle aasta algusest on Tallinn müünud kinnisvaraobjekte paari miljoni krooni eest, tegemist on väiksemate objektidega.

Linna rahandusameti juhataja Heino Tonsiveri sõnul kärbitakse eelarvet osalt ka üksikisiku tulumaksu oodatust väiksema laekumise tõttu.

Tallinna linna selle aasta eelarve on 2,52 miljardit krooni.

Hetkel kuum