• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaubamärgist võib saada toote liigi üldnimetus

  Miks ei võiks eestikeelne lause alata väikese tähega, kui lause esimene sõna on väikeste tähtedega registreeritud kaubamärgi nimi, imestab DEVI Comfort Heat Eesti ASi tehniline direktor Vahur Parve. Taani põrandaküttesüsteeme pakkuva firma asjatundja lisab, et näiteks taani keeles kirjutatakse registreeritud kaubamärke deviheat, devimat ja deviflex ka lause alguses väikese tähega.
  Kaubamärgi omanike järjekindlad nõudmised on põhjendatud. Kui kaubamärki ei kasutata korrektselt, võib kaduda selle ainuseostatus tootja või tootega ning sellest saada mingi toote või toodete liigi üldnimetus.
  Näiteks öeldakse tihti kõigi paljundusmasinate kohta «xerox», kaasaskantavate pleierite kohta «walkman», beebimähkmete kohta «pampers» ja katuseakende kohta «velux».
  Patendibüroo Käosaar & Co jurist Mart-Enn Koppel ütleb, et mõnes riigis näeb seadus ette suisa tühistada kaubamärgi omaniku ainuõigus märgile, mis on muutunud nii üldkasutatavaks, et tarbija ei tee enam vahet, kellele see kuulub. Eesti seadused sellist varianti ette ei näe.
  Patendiameti õigusbüroo juhataja Viive Kübar peab loomulikuks, et kaubamärgi nimi kirjutatakse nii, nagu see on registreeritud. Mart-Enn Koppel soovitab võimalusel vältida väikese algustähega kaubamärgi nime lause esimese sõnana.
  Kaubamärgi nime kirjutamine registreeritud kujul jääbki soovituslikuks, sest mingit karistust eksija vastu ette nähtud ei ole. Mart-Enn Koppel ütleb, et konkurentsiamet ning tarbijakaitseamet sellega ei tegele. Kriminaal- või haldusvastutust ei järgne, sest vastavad sätted käsitlevad vaid kauba- või teenuse tähistamist kaubamärgiga.
  Kuid kohtusse võib kaevata, kui kaubamärgi omanik suudab tõendada, et tegemist on tema ainuõigust kahjustava teoga. See aga on tsiviilprotsess ja võib kesta aastaid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: tule, Karis, appi!
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Kliimaidud on kaasanud tänavu rekordiliselt investeeringuid
Kliimamuutuse vastu võitlevad tehnoloogiafirmad on kaasanud sel aastal rekordilised 32 miljardit dollarit investeeringuid, vahendab CNBC.
Kliimamuutuse vastu võitlevad tehnoloogiafirmad on kaasanud sel aastal rekordilised 32 miljardit dollarit investeeringuid, vahendab CNBC.
Euroopa Ravimiamet alustab koroonaravimi kiirendatud hindamist
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Soome president kohtub reedel Putiniga
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.