• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Füüsilisel isikul kohustusi juures

  Riigikohus mõistis eelmisel nädalal praegu ESSi Tallinna teenindusdirektorina töötavalt Salumetsalt välja 53 000 krooni tulumaksu koos intressidega, sest kõik Salumetsa kulud ei olnud seotud ettevõtlusega. Füüsilisest isikust ettevõtja (FIE) Salumets oli 1995. ja 1996. aastal arvanud ettevõtluse tulust maha ettevõtlusega mitteseotud kulusid, mille võrra vähenes tasumisele kuuluv tulumaks 32 000 krooni võrra.
  Maksuameti pressiesindaja Koit Luus ütles, et Salumetsa ettevõtluse olemus, korvpallimeeskonna võistlusteks ettevalmistamine, ei anna alust arvata tulust maha kulutusi hambaravile, prillidele ja prillitoosile, ravimitele, solaariumile, puuviljadele, taastusvahenditele ja vitamiinidele, samuti pesule ja sokkidele. Tõendatud ei olnud ka külaliste vastuvõtu, tütre õpingute, takso kasutamise, remonditarvete, vannitoa sisustuse, gaasiarve, basseini kasutamise kulutused, muusikakeskuse, pleieri ja muu soetamine ettevõtluse tarbeks, lisas ta.
  Salumets oli sõlminud iseendaga suuliselt töölepingu ja taotles treeneri päevaraha mahaarvamist maksustatavast tulust, ütles Luus. Kohus pidas seda vääraks, sest FIE ei saa sõlmida iseenda nimel endaga töölepingut.
  Riigikohtu otsuse järgi lasub maksumaksjal kohustus tõestada, et maks määrati valesti, selgitas Luus. Maksuamet ei ole tema sõnul kohustatud esitama vaidlustatud ettekirjutuses täpsemat põhjendust kulutuste mitteseotuse kohta ettevõtlusega.
  Jaak Salumetsa kohtus esindanud maksunõuniku Enn Roose väitel saab maksuamet riigikohtu lahendiga täieliku ja seadusevastase õiguse hakata FIE-le tulumaksu juurde määrama. Roose sõnul kavatseb maksumaksjate liit riigikohtu otsuse peale avalikult protestida.
  Jaak Salumets ei soovinud ise kohtuasja kommenteerida.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neli põhjust, miks poliitikas läheb nüüd põnevaks
Keskerakonna esimees võib vahetuda, samal ajal kui EKRE pääseb paljudes omavalitsustes pumba juurde. Ning need pole ainsad põhjused, miks poliitikas tõotab väga huvitavaks minna, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Keskerakonna esimees võib vahetuda, samal ajal kui EKRE pääseb paljudes omavalitsustes pumba juurde. Ning need pole ainsad põhjused, miks poliitikas tõotab väga huvitavaks minna, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Suur rahahai: sõidame seina suunas
Legendaarne investor ja miljardär Carl Icahn ütles, et USA aktsiaturge ootavad pikaajaliselt suured raskused.
Legendaarne investor ja miljardär Carl Icahn ütles, et USA aktsiaturge ootavad pikaajaliselt suured raskused.
Tallinnas vaeb Kõlvart tulevast koalitsioonipartnerit
Suurematest linnadest ei ole võimalikke koalitsioonikõnelusi alustatud veel kõige suuremas – Tallinnas –, kus ainuvõimu kaotanud Keskerakonnal on valida isegi kolme partneri vahel.
Suurematest linnadest ei ole võimalikke koalitsioonikõnelusi alustatud veel kõige suuremas – Tallinnas –, kus ainuvõimu kaotanud Keskerakonnal on valida isegi kolme partneri vahel.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.