• Jaga lugu:

  Merko Ehitus soovib odavalt müüa oma kahjumiga tütarfirmat

  «Kaks krooni on kompromisshind,» kommenteeris Merko Ehituse finantsdirektor Ülo Metsaots I kvartalis 4 mln krooni kahjumit tootnud E.L.L. Kinnisvara müüki. «Ühest küljest oleks aktsionäril raske kinnisvarafirma eest palju maksta, teisest küljest ei saa Merko oma vara väga odavalt üle anda.»
  Metsaots tunnistas, et E.L.L. Kinnisvara on arenenud aeglasemalt ja saanud vähem projekte, kui Merko Ehitus 1997. a selle asutamisel lootis. «Siis jätkus veel optimismi Eesti arengu suhtes, kuid praegu on olukord halvem, kui oodati,» nentis ta.
  Esmaspäeval toimunud üldkoosoleku otsuse kohaselt saavad aktsionärid iga Merko Ehituse aktsia kohta 1,13 E.L.L. Kinnisvara ostuoptsiooni. Üks optsioon annab õiguse osta üks kinnisvarafirma aktsia.
  Merko Grupi juhatuse liige Tõnu Toomik ei soovinud öelda, kas Merko Grupp plaanib omandatavad E.L.L. Kinnisvara aktsiad edasi müüa. «Seda on veel vara öelda,» lausus ta.
  Hansapanga analüütiku Urmas Riieli hinnangul peaks Merko Ehitus aktsionäridele senisest põhjalikumalt selgitama, miks muutub Merko aktsia tänu tütarfirma müügile paremaks. «Tahaks teada, miks Merko juhtkond kinnisvaraarendusega hakkama ei saa,» ütles Riiel.
  Merko Ehituse aktsionärid peavad otsuse E.L.L. Kinnisvara ostuõiguste kasutamise kohta tegema võõrandamisperioodil, mis kestab 19.--30. juulini. Aktsionärid, kes sel ajal optsioone ei kasuta ega müü, kaotavad õiguse E.L.L. Kinnisvara aktsiatele.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Circle K Eesti peadirektor Kai Realo läheb Ragn-Sellsi juhtima Kai Realo intervjuus: otsus küpses kaua, palgas ei kaota
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.