ÄP fototoimetus • 6. juuli 1999 kell 22:00

Merko Ehitus soovib odavalt müüa oma kahjumiga tütarfirmat

«Kaks krooni on kompromisshind,» kommenteeris Merko Ehituse finantsdirektor Ülo Metsaots I kvartalis 4 mln krooni kahjumit tootnud E.L.L. Kinnisvara müüki. «Ühest küljest oleks aktsionäril raske kinnisvarafirma eest palju maksta, teisest küljest ei saa Merko oma vara väga odavalt üle anda.»

Metsaots tunnistas, et E.L.L. Kinnisvara on arenenud aeglasemalt ja saanud vähem projekte, kui Merko Ehitus 1997. a selle asutamisel lootis. «Siis jätkus veel optimismi Eesti arengu suhtes, kuid praegu on olukord halvem, kui oodati,» nentis ta.

Esmaspäeval toimunud üldkoosoleku otsuse kohaselt saavad aktsionärid iga Merko Ehituse aktsia kohta 1,13 E.L.L. Kinnisvara ostuoptsiooni. Üks optsioon annab õiguse osta üks kinnisvarafirma aktsia.

Merko Grupi juhatuse liige Tõnu Toomik ei soovinud öelda, kas Merko Grupp plaanib omandatavad E.L.L. Kinnisvara aktsiad edasi müüa. «Seda on veel vara öelda,» lausus ta.

Hansapanga analüütiku Urmas Riieli hinnangul peaks Merko Ehitus aktsionäridele senisest põhjalikumalt selgitama, miks muutub Merko aktsia tänu tütarfirma müügile paremaks. «Tahaks teada, miks Merko juhtkond kinnisvaraarendusega hakkama ei saa,» ütles Riiel.

Merko Ehituse aktsionärid peavad otsuse E.L.L. Kinnisvara ostuõiguste kasutamise kohta tegema võõrandamisperioodil, mis kestab 19.--30. juulini. Aktsionärid, kes sel ajal optsioone ei kasuta ega müü, kaotavad õiguse E.L.L. Kinnisvara aktsiatele.

Autor: ÄP

Hetkel kuum