• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Firmade hea kasum

  Analüütikud olid üllatatud, et 654st oma tulemuse Wall Streetile esitanud firmast enamikul ületasid teise kvartali tulemused ootusi ning ainult 13 protsendil ettevõtetest jäi see prognoosile alla. Kokku kasvas firmade kasum mullu sama ajavahemikuga võrreldes 37 protsenti. Seega ei kajasta firmade poolaastaaruanne majandusliku kasvu aeglustumist, mida viimaste nädalate statistika on püüdnud tõestada.
  Ühendriikide börs tõusis juuli esimesel poolel tugevasti just firmade heade tulemuste lootuses. Need lootused kergitasid nii New Yorgi börsi kui Nasdaqi rekordtasemele, mis kulmineerus 16. juulil ehk täpselt aasta pärast seda, kui USA börsil toimus järsk langus.
  Viimasel kahel nädalal on turgudel meeleolu aga põhjalikult muutunud. USA keskpanga juht Alan Greenspan on kahes järjestikku peetud kõnes vihjanud baasintresside võimalikule tõstmisele, kui peaks ilmnema inflatsiooni hoogustumise märke. See on investeerijad ära ehmatanud ning surunud intresse üles ja nõrgestanud dollarit. Keskpanga juhatuse järgmine koosolek on juba kolme nädala pärast.
  Inflatsiooni- ja intressikartus on alandanud New Yorgi börsi indeksit viie protsendi võrra ja Nasdaqi veelgi rohkem -- kaheksa protsenti. Jätkuv intressimäärade tõusu oht Ühendriikides hoidis Wall Streeti positiivsetele uudistele vaatamata esmaspäeval languses. Dow Jonesi tööstuslik keskmine kukkus 9,19 punkti.
  Teise kvartali firmade kasumi kasvu eest kandsid hoolt jällegi põhiliselt tehnoloogiafirmad. IBMi kasum suurenes 65 protsenti, Microsoftil 62 protsenti ja Intelil 49 protsenti. Ainsa erandina teatas maailma suurim personaalarvutitootja Compaq oma 184 miljoni dollari suurusest kahjumist. Börsi kuumimad, internetiaktsiad seni veel kasumit ei paku.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: tule, Karis, appi!
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Kliimaidud on kaasanud tänavu rekordiliselt investeeringuid
Kliimamuutuse vastu võitlevad tehnoloogiafirmad on kaasanud sel aastal rekordilised 32 miljardit dollarit investeeringuid, vahendab CNBC.
Kliimamuutuse vastu võitlevad tehnoloogiafirmad on kaasanud sel aastal rekordilised 32 miljardit dollarit investeeringuid, vahendab CNBC.
Euroopa Ravimiamet alustab koroonaravimi kiirendatud hindamist
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Soome president kohtub reedel Putiniga
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.