ÄP fototoimetus • 3. august 1999 kell 22:00

Uute autote ost elavnenud

Möödunud aastal hakkas Eestis uute sõiduautode läbimüük suurenema pärast suvist mõõnaperioodi alles septembrist, tänavu hakkas müügigraafik tõusma juba juulis. Ühtekokku müüdi möödunud kuul 637 uut sõiduautot, juuni sama number oli 621.

Tavapäratut müügigraafikut põhjendasid müüjad juulist alandatud autoaktsiisiga, mistõttu ei ole augustikuu müüginumbreid ennustades keegi kuigi optimistlik ja võimalik, et graafikunool läheb taas allamäge.

«Usun, et august tuleb nii nagu igal aastal suhteliselt kehv kuu,» märkis juuli suurima languse teinud ASi Pleione müügijuht Raul Vaet, kelle sõnul vähenes Daewoode läbimüük juulis täpselt kaks korda.

Kõige rohkem müüdi juulis Toyotasid -- 88 autot, jättes 72 autoga selja taha eelmise kuu liidri Volkswageni. Kuu suurima hüppe tegi Mazda, tõustes juuni 23 autolt 49-le.

Autor: ÄP

Hetkel kuum