• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs vaevleb huvipuuduses

  Kauplemisaktiivsus Tallinna börsil on muutunud taas olematuks. Investorite huvipuudus jätab turu loiuks ja sündmustevaeseks, mis omakorda peletab potentsiaalsed kauplejad börsist eemale.
  Nädala esimese kauplemispäeva kokkuvõtteks registreeriti börsil 93 tehingut kogumahus 6,06 miljonit krooni. Loiule kauplemisele iseloomulikult liikusid enamuse aktsiate hinnad eile vaikselt allapoole.
  ÄP indeks lõpetas päeva Tallinna börsi raskekaallase Telekomi aktsia toel siiski 0,25 protsendiga plussis, 324,18 punktil.
  Telekomi aktsiat tiivustas eile valuutaturg, kus USA dollar läbis euro (seega ka Eesti krooni) suhtes järsu 2,06protsendise tõusu. Kuna Telekomi aktsia on Londoni börsil dollarites noteeritud, kergitas dollari kallinemine Telekomi aktsia hinda Londonis ümberarvutatult Eesti kroonidesse samuti 2,06%.
  Valuuta liikumisi arvestamata oli Telekomi GDRi hind Londonis kella 17.30 paiku Eesti aja järgi reedeõhtuse sulgemistasemega võrreldes 0,8% langenud, liikudes 18,1 USD tasemel ehk 91,5 kroonil.
  Plusspoolel lõpetasid eile veel vaid Saku õlletehase ja Rakvere lihakombinaadi aktsia. Mõlemad paistsid silma ka suhteliselt tugeva käibega, vastavalt 753 555 krooni ja 319 605 krooni. Huvi Saku aktsia vastu võis mõnevõrra tõsta eile hommikul Ühispanga avaldatud raport ettevõtte kohta, milles anti aktsiale nii lühiajalises kui pikaajalises perspektiivis ostusoovitus.
  Rakvere LK puhul keegi püsivale huvile seletust endiselt anda ei oska. Spekuleeritakse küll HK Roakatalo võimaliku aktsiaostuga, kuid seni keegi seda kinnitanud pole.
  Praegust loidu ja kindla liikumissuunata kauplemist võivad veidi elavdada homme keskpäeval selguvad pankade augustikuu tulemused. Midagi väga põrutavat oodata ilmselt taas ei ole -- Hansapanga kasum tuleb ca 40 miljonit ja Ühispangal ca 10 mln krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Viimse hetkeni ellujäämist lootnud ettevõte heitis hinge
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.