• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Investeerimispank LHV hakkab müüma renditulusid

  Veel sellel nädalal alustab panga partner Tarmo Jüristo läbirääkimisi atraktiivsemate büroohoonete omanikega, et rendilepingute standardiseerimise järel müüa investoritele tulevikus laekuvaid renditulusid.
  Jüristo sõnul on Tallinnas selliseid objekte, mille puhul oleks renditulude müük võimalik. Renditulude ostmine pole seotud rentnikuga, vaid majaga, mis investorile panditaks, rääkis Jüristo.
  Majaomanik saaks tänu tehingule mitme aasta renditulu kohe kätte, investor teenib tänu asjaolule, et tulevikus saadavate renditulude eest maksab ta majaomanikule teatud protsendi võrra vähem, kui aastate jooksu laekub, selgitas Jüristo. Tähtis on, et objekt oleks hea asukohaga ning kvaliteetsete rentnikega, sõnas ta.
  Jüristo ütlusel on võimalik projekti ellu viia ka väga paljude klientide olemasolul, kui nende tegevus allub suure arvu tõttu statistikale. Investeerimispank ei aja kohe tulu taga, vaid põhiline eesmärk on kontseptsioon käima saada, lausus ta.
  Tehingut vahendav pank võib võtta vahendustasu ka osalustena.
  Vähem kui aasta tagasi Pärnu maanteel valminud büroohoone omanikfirma Estconde Investi projektijuht Peeter Soovik ütles, et nad oleks väga meelitatud, kui neile pakutaks võimalust renditulusid müüa.
  «Kui omand jääks meile, siis miks mitte, kõik sõltuks tingimustest,» lausus Soovik. Investorilt saadav vaba raha oleks ju edasiminek, leidis ta.
  Jüristo hinnangul ei peaks investoreid otsima tingimata välismaalt, kuna näiteks ka Eesti kindlustusfirmadel on pikaajalisi ressursse, mida soovitakse paigutada.
  Varakindlustusseltsi Eesti Kindlustus juhatuse esimees Mart Mägi ütles, et kindlustusselts ei tohi seaduse järgi reservide kattevara kinnisvarasse investeerida, kuid omakapitali arvel oleks võimalik atraktiivse projekti puhul rendituludesse investeerida.
  «Renditulude ostmise aastatulusus võiks suurema riski ning väiksema likviidsuse tõttu olla suurem kui näiteks indeksifondidel,» leidis Mägi. Tema sõnul oleks 10--13protsendiline aastatulu piisavalt atraktiivne, et mõelda investeeringu peale.
  Kinnisvarafirma Arco Vara juhatuse esimees Ivar Siimar ütles, et Arco Varal tekiks kindlasti kliente, kes oleks renditulude müügist huvitatud.
  «Sellisest projektist on ennegi räägitud, kuid neid pole seni veel ellu viidud,» lausus Siimar. «Kui ni?? on tühi, siis on asjal mõtet. Rendilepingud tuleks viia muidugi vastuvõetavasse olukorda,» sõnas Siimar.
  «Täna pole vahet, kus raha toodab. Oleneb vaid, kui suur on tootlus,» ütles ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Evergrande jättis intressid ja töötajate palgad tasumata Pankrotini on veel 30 päeva armuaega
Pankrotiohus Hiina kinnisvararendaja Evergrande ei ole andnud ühtegi sõnumit selle kohta, et eilse tähtajaga 83,5 miljoni dollari suurune intressimakse tehakse. Ettevõte ei ole maksnud elektriautode üksuse töötajatele ka palka, vahendab Bloomberg.
Pankrotiohus Hiina kinnisvararendaja Evergrande ei ole andnud ühtegi sõnumit selle kohta, et eilse tähtajaga 83,5 miljoni dollari suurune intressimakse tehakse. Ettevõte ei ole maksnud elektriautode üksuse töötajatele ka palka, vahendab Bloomberg.
Seaduseelnõu teeb virtuaalväärigute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Mitt: kuni kasvab keskmine palk, rallib ka kinnisvara edasi
Kinnisvara hind kasvab veel pikka aega, ütles kinnisvaraarendaja Hepsori ja ehitusfirma Mitt & Perlebach kaasomanik Kristjan Mitt. Selleks, et hinnad langema hakkavad, on Mitti sõnul vaja palju tugevamat kriisi kui praegune.
Kinnisvara hind kasvab veel pikka aega, ütles kinnisvaraarendaja Hepsori ja ehitusfirma Mitt & Perlebach kaasomanik Kristjan Mitt. Selleks, et hinnad langema hakkavad, on Mitti sõnul vaja palju tugevamat kriisi kui praegune.