• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Investeerimispank LHV hakkab müüma renditulusid

  Veel sellel nädalal alustab panga partner Tarmo Jüristo läbirääkimisi atraktiivsemate büroohoonete omanikega, et rendilepingute standardiseerimise järel müüa investoritele tulevikus laekuvaid renditulusid.
  Jüristo sõnul on Tallinnas selliseid objekte, mille puhul oleks renditulude müük võimalik. Renditulude ostmine pole seotud rentnikuga, vaid majaga, mis investorile panditaks, rääkis Jüristo.
  Majaomanik saaks tänu tehingule mitme aasta renditulu kohe kätte, investor teenib tänu asjaolule, et tulevikus saadavate renditulude eest maksab ta majaomanikule teatud protsendi võrra vähem, kui aastate jooksu laekub, selgitas Jüristo. Tähtis on, et objekt oleks hea asukohaga ning kvaliteetsete rentnikega, sõnas ta.
  Jüristo ütlusel on võimalik projekti ellu viia ka väga paljude klientide olemasolul, kui nende tegevus allub suure arvu tõttu statistikale. Investeerimispank ei aja kohe tulu taga, vaid põhiline eesmärk on kontseptsioon käima saada, lausus ta.
  Tehingut vahendav pank võib võtta vahendustasu ka osalustena.
  Vähem kui aasta tagasi Pärnu maanteel valminud büroohoone omanikfirma Estconde Investi projektijuht Peeter Soovik ütles, et nad oleks väga meelitatud, kui neile pakutaks võimalust renditulusid müüa.
  «Kui omand jääks meile, siis miks mitte, kõik sõltuks tingimustest,» lausus Soovik. Investorilt saadav vaba raha oleks ju edasiminek, leidis ta.
  Jüristo hinnangul ei peaks investoreid otsima tingimata välismaalt, kuna näiteks ka Eesti kindlustusfirmadel on pikaajalisi ressursse, mida soovitakse paigutada.
  Varakindlustusseltsi Eesti Kindlustus juhatuse esimees Mart Mägi ütles, et kindlustusselts ei tohi seaduse järgi reservide kattevara kinnisvarasse investeerida, kuid omakapitali arvel oleks võimalik atraktiivse projekti puhul rendituludesse investeerida.
  «Renditulude ostmise aastatulusus võiks suurema riski ning väiksema likviidsuse tõttu olla suurem kui näiteks indeksifondidel,» leidis Mägi. Tema sõnul oleks 10--13protsendiline aastatulu piisavalt atraktiivne, et mõelda investeeringu peale.
  Kinnisvarafirma Arco Vara juhatuse esimees Ivar Siimar ütles, et Arco Varal tekiks kindlasti kliente, kes oleks renditulude müügist huvitatud.
  «Sellisest projektist on ennegi räägitud, kuid neid pole seni veel ellu viidud,» lausus Siimar. «Kui ni?? on tühi, siis on asjal mõtet. Rendilepingud tuleks viia muidugi vastuvõetavasse olukorda,» sõnas Siimar.
  «Täna pole vahet, kus raha toodab. Oleneb vaid, kui suur on tootlus,» ütles ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Läti ükssarvikulootus kaasas lisaraha
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Valitsus pani oma püsimise kaalule: lisaeelarve läheb usaldushääletusele
Valitsus kiitis erakorralisel istungil heaks otsuse siduda lisaeelarve ja sellega seotud kolm seaduse eelnõu riigikogus enne teist lugemist usaldusküsimusega ja teeb parlamendile ettepaneku arutada eelnõusid riigikogu kolmapäevasel istungil.
Valitsus kiitis erakorralisel istungil heaks otsuse siduda lisaeelarve ja sellega seotud kolm seaduse eelnõu riigikogus enne teist lugemist usaldusküsimusega ja teeb parlamendile ettepaneku arutada eelnõusid riigikogu kolmapäevasel istungil.
Kinnisvaraekspert põgenike üüritoetusest: idee on hea, aga kortereid pole ju
Riik otsustas laiendada üürilepingu toetuste meedet ja pani kohalikud omavalitsused maksma üürileandjatele toetust, et motiveerida neid Ukraina sõjapõgenikke majutama. 1Partner kinnisvarabüroo juhatuse liikme Martin Vahteri sõnul pole see idee iseeneset paha, kuid põgenike majutamise probleemi see siiski ei lahenda – turul lihtsalt pole piisavalt palju üürikortereid.
Riik otsustas laiendada üürilepingu toetuste meedet ja pani kohalikud omavalitsused maksma üürileandjatele toetust, et motiveerida neid Ukraina sõjapõgenikke majutama. 1Partner kinnisvarabüroo juhatuse liikme Martin Vahteri sõnul pole see idee iseeneset paha, kuid põgenike majutamise probleemi see siiski ei lahenda – turul lihtsalt pole piisavalt palju üürikortereid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.