• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna Vesi erikontrolli

  Abilinnapea Heigo Kaldra sõnul ei ole tal ettevõtte nõukogu esimehena põhjust kahelda Tallinna Vee finantsjuhtide kompetentsuses, samuti seniste audiitorite tegevuses.
  Erikontrolli asi on ettevõtte juhte ja audiitoreid finantsplaanide koostamisel toetada, märkis Kaldra.
  Abilinnapea lisas, et tuge on ettevõttel vaja eelkõige seoses 1. oktoobrist alaneva vee hinnaga, sest firma peab leidma kokkuhoiuallikaid, et mitte aasta lõpuks kahjumisse jääda.
  Kahjumisse ei tohi firma jääda Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupangaga (EBRD) sõlmitud laenuleingu kohaselt.
  Tallinna Vesi on EBRD-lt laenanud 44 miljonit Saksa marka. Laenu garant on riik.
  Tuleval aastal kavatseb linn tuletõrjehüdrantide vee ja sadevete ärajuhtimise linnaeelarve kaudu kinni maksta, sel juhul kahjumit ei teki. Kahjumi katteks on 2000. aasta eelarve projektis üle 40 miljoni krooni.
  Kaldra sõnul pole välistatud ka osa erastamisest saadava summa suunamine tagasi veemajanduse arendamisse.
  Tallinna Vee erastamiskava järgi peab seni täielikult linnale kuuluva Tallinna Vee aktsiakapitali laiendama 150 miljoni krooni võrra miljardi kroonini ja seejärel võõrandama 33 protsenti ettevõtte aktsiatest.
  Aktsiate müügi alghind on nominaal ehk 330 miljonit krooni.
  Tallinna Vesi on linnale kuuluv monopoolne vee-ettevõte, mis plaanib selleks aastaks 415,9 miljoni krooni suurust käivet ja loodab vee hinna alandamisest hoolimata aasta lõpuks mitte kahjumisse jääda.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid dividendi
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Eesti saab leevendada inflatsiooni mõju, hinnatõusu ennast pidurdada on raske
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.