• Jaga lugu:

  Eilne tõus ei murra langustrendi

  Börsil toimus eile pärast viimasel nädalal toimunud 7,6protsendist aktsiahindade kukkumist tuntav korrektsioon. Analüütikute ühise arvamuse kohaselt ei maksa sellest siiski veel loota langustrendi pöördumist.
  Eile hommikul liikusid aktsiate hinnad pärast hetkelist nõrkust keskpäevaks keskmiselt kahe protsendiga plussi. Osa likviidsemate aktsiate, nagu Ühispank ja Optiva Pank, hinnad olid selleks hetkeks 8--10% eelmise päeva sulgemistasemest kõrgemal. Börsi sulgemisel fikseerus ÄP indeks teisipäevasest sulgemistasemest 1,39% kõrgemal ehk 287,21 punktil.
  Elevust ei olnud tunda mitte ainult põhinimekirja aktsiate puhul, vaid ka mitmed lisanimekirja aktsiad liikusid tavapärasest palju elavamas kauplemises mitme protsendi võrra ülespoole. Edukaimate edetabelit juhtisid Kalev ja Estiko vastavalt 19%se ja 15,1%se tõusuga.
  Eilseid liikumisi turul kommenteerides ütles Cresco Väärtpaberite maakler Tõnu Vanajuur BNSile, et turul oli lühiajaline raha, mis püüdis kukkumise põhja tabada.
  Taolised korrektsioonid pärast järsku kukkumist on tuntud turuosaliste slängis ka kui «surnud kassi põrked», viidates asjaolule, et lootusetul turul tekkinud tõus jääb üürikeseks.
  Eile mitmeid välismaiste investeerimisfirmade analüütikuid ja maaklereid küsitlenud Äripäev sai vastuseks, et välisinvestorid on Eesti turult plaanitud summad minema viinud ja massilist lahkumist enam ei kavanda. Samas tõdeti, et enne aastavahetust igaks juhuks investeerima ka ei rutata. See suhtumine määrabki turu trendi aasta lõpuni -- vaikne ja südmustevaene aeg kestab.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Eestlase asutatud Workland võtab üle Soome konkurendi ärid
Eesti koostöötamiskeskuste ja täisteenusbüroode kett Workland laiendab oma võrgustikku kahe keskuse võrra, võttes üle UMA keskused Tallinnas Maakri tänaval ning Vilniuses GO9 keskuses, teatas ettevõte.
Eesti koostöötamiskeskuste ja täisteenusbüroode kett Workland laiendab oma võrgustikku kahe keskuse võrra, võttes üle UMA keskused Tallinnas Maakri tänaval ning Vilniuses GO9 keskuses, teatas ettevõte.