• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  AB Grupp võttis seltsidelt raha

  Kindlustusinspektsiooni direktor Ellen Ridaste ütles, et pärast ASA Kindlustuse ja AB Elukindlustuse müügitegevuse viimist AB Kindlustuse Grupi alla selle aasta alguses hakkasid grupi võlad seltside ees oluliselt kasvama. «Eks nad oska ise hinnata, kes sellest sammust kasu sai või miks seda tehti,» lausus ta. Ridaste ei soovinud öelda täpset summat, kui palju AB Kindlustuse Grupp seltsidele võlgu on, sest auditeerimata bilansis olevad andmed võivad osaliselt veel muutuda.
  Ridaste rääkis, et kindlustusinspektsioonil puudub AB Kindlustuse Grupi rahavoogudest ülevaade, sest see ettevõte ei kuulu inspektsiooni järelevalve alla. Vastupidiselt Eesti Kindlustusele, kes kooskõlastas valdusfirmaga tehtud lepingud kindlustusinspektsiooniga, ei jaganud AB Grupp kindlustusinspektsioonile mingit infot.
  Ka suvel AB Kindlustuse Grupi seltside aktsiate ostmisest huvitunud Ameerika investeerimisfirma Pacific Overseas Groupi esindaja Henton Figueroa tunnistas, et seltside peamine probleem on olnud nende juhtimine ja investeeringud. Investorite järelduste kohaselt on firmade omakapital tugevalt negatiivne ning nad ei näinud võimalust kindlustusportfelli tehniliste reservide katteks nii suures ulatuses, et need vastaksid seadusele, rääkis Figueroa.
  AB Elukindlustuse juhatuse esimees Mati Vihul ei nõustunud, et AB Kindlustuse Grupp seltsidele väga palju võlgu on. Täpseid võlasummasid ta avalikustada ei soovinud. Vihul ütles, et 13. oktoobril on seltside aktsionäride erakorraline koosolek, et arutada ettevõtte sundlõpetamise tingimusi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Viimse hetkeni ellujäämist lootnud ettevõte heitis hinge
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.