Tõnu Tramm • 13. detsember 1999 kell 22:00

Feeri omanikel säilib kinnisvara

Peale pankrotistunud ehitusfirma AS Feer on ettevõtteregistrisse kantud ka Feer Kinnisvara OÜ, Feer Kinnisvaraliising OÜ ja Feer Kinnisvaraarenduse AS, mille omanikud ja juhatus kattuvad osaliselt või täielikult ehitusfirma omanikega.

Ehitusfirma Feer ja Feer Kinnisvaraarendus kuuluvad Feer Gruppi, kuid Feer Kinnisvara eraisikutele. Feer Grupi üks omanikke Ivo Kollo tunnistas oma seotust Feer Kinnisvaraga, kuid keeldus täpsematest kommentaaridest firmade tuleviku kohta. «Feer Grupil ei ole suuri riske peale aktsiainvesteeringute, sest tegemist on pigem valdusfirmaga,» ütles Kollo.

Feeri pankrotihaldur Andres Tootsman ütles, et käimasolev pankrotiprotsess puudutab otseselt vaid ehitusfirmat AS Feer.

Üks Feeri kreeditoridest, OÜ Terasvara juhatuse esimees Taja Vane ütles oktoobris Äripäevale, et ehitajate seas liiguvad jutud varade kantimisest. Andres Tootsmanni sõnul ei leia need väited kinnitust, sest enamik ehitusfirma varast on juba ammu panditud pankadele käibevahendite saamiseks. «Feer lõpetas juba eelmisel aastal minimaalse kasumiga ja seegi oli saadud varade kallimaks hindamise teel,» lisas Tootsman.

Feer Kinnisvara OÜ ja Feer Kinnisvaraarenduse AS võlgnevad Feerile kokku üle miljoni krooni. Tootsmanni hinnangul on sõsarfirmade võlgnevused võimalik siiski pankrotiprotsessis tagasi nõuda, kuid sellegipoolest on allhankijatel vähe lootust oma raha tagasi saada. «Pandiga tagatud nõudeid on Feeril üle 20 miljoni, samuti rahuldatakse kõigepealt töötajate ja maksuameti nõuded,» sõnas Tootsmann.

Hetkel kuum