• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sunnitöö eest valuraha

  Poole summast maksavad sunnitöölisi kasutanud firmad, poole Saksa valitsus. Otsus puudutab 800 000--2,3 miljonit inimest peamiselt Ida-Euroopas, kelle keskmine vanus on 80 aastat.
  Saksa kantsleri Gerhard Schröderi sõnul allkirjastatakse lõplik kokkulepe homme Berliinis ning väljamaksed loodavast kompensatsioonifondist peaksid algama kuue kuu pärast.
  Sellega sulgeb Saksamaa pärast ligi aasta USA juudiorganisatsioonide ja Ida-Euroopa valitsustega kestnud keerulisi läbirääkimisi 55 aastat hiljem Teise maailmasõja ühe valulisema peatüki. USA omalt poolt tagab Saksa firmadele kaitse uute süüdistuste vastu nende natsi-mineviku eest.
  Kokkuleppega on seotud mitu Saksamaa tuntumat firmat nagu autotootjad BMW, DaimlerChrysler ja Volkswagen, suurpangad Deutsche Bank ja Dresdner Bank, farmaatsiafirma Hoechst, elektroonikafirma Siemens jt, kokku ca 65 firmat. Peale selle veel USA firmad, millel olid natsi-Saksamaal tütarettevõtted -- tuntumad neist on Fordi tehas Kölnis ja General Motorsi Opeli tehased.
  Autor: REUTERS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Laulja Lauri Liiv: loodan, et enam kunagi ei pea suvaliselt valitud korteriomanikud kohtus kogu maja eest vastutama
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.