Raimo Ülavere • 11. veebruar 2000 kell 6:32

Eurovangla ehitus võib alata lähikuudel

Valitsus loodab leida järgmise aasta riigieelarvest 50-60 miljonit krooni Tartu eurovangla ehituseks, justiitsministeerium tahab Põhjamaade Investeerimispanga toel alustada ehitust juba lähikuil, kirjutab Tartu Postimees.

Valitsus andis sel nädalal põhimõttelise heakskiidu 500-kohalise Tartu vangla finantseerimise kavale. Moodsa vanglahoone püstitamisele kulub rahandusministeeriumi hinnangul ligi 366 miljonit krooni, koos laenuintressidega 423 miljonit krooni.

Sellest 13 miljonit eurot ehk üle 203 miljoni krooni laenab riik Põhjamaade Investeerimispangalt. Ligi 163 miljonit krooni tuleb rahandusministeeriumi ettepaneku järgi leida justiitsministeeriumi investeeringute rahast aastatel 2001 kuni 2003.

Hetkel kuum