Toomas Truuverk • 28. aprill 2000 kell 12:30

Börsikommentaar: aktsiate hinnad Tallinnas täna valdavalt tõusid

Aktsiate hinnad Tallinna börsil liikusid täna taas valdavalt ülespoole, ainsana lõpetas kõigist börsil noteeritud aktsiatest miinuses Kalevi aktsia. ÄP indeks lõpetas positiivsemeelsusega päeva 436,92 punktil ehk 2,77% neljapäevasest sulgemistasemest kõrgemal.

Uudiste poolelt ilmestas vastandina eilsele uudisteküllusele tänast kauplemispäeva vaid Optiva Panga I kvartali majandustulemused. Kuigi tulemused olid iseenesest normaalsed (kasum 7,38 mln kr), oli selle uudise mõju aktsia hinnale nõrk, sest aktsionäre huvitab hetkel ja ainult, millist hinda maksab Sampo Optiva Panga aktsiate eest ja praegustel majandustulemustel on siin üpris vähe mõju. Optiva Panga aktsia kallines börsil täna 2,56% ja sulgus 8 kr tasemel.

Börsisüsteemi päevakäive ulatus täna 174 tehingus 60,1 mln kroonini, mis on viimase kahe ja poole kuu kõrgeim näitaja. Suurima osa käibest andis 37,2 mln krooniga Hansapanga aktsia. Hansapanga aktsia suure käibe põhjustasid kolm suuremahulist tehingut kogumahus 257 056 aktsiat ehk ca 35 mln kr. Aktsia hind kerkis täna 0,18%, 136,75 kroonile.

Teistest aktsiatest tegid suurema tõusu Norma (+4,6%) ja Telekom (+3,85%). Käibed olid mõlemal juhul viimase aja kauplemismahtusid arvestades suhteliselt suured. Samas kui Norma puhul kaubeldi ka tehingute arvult elavalt (44 tehingut), siis Telekomi aktsiaga registreeriti Tallinnas vaid 8 tehingut.

Telekomi aktsia hinda mõjutab endiselt kõige enam kauplemine Londonis, kus aktsia liikus kell 15:20 132,34 kroonil (päevaga +2,21%). Samas Tallinnas sulgus aktsia 135 kroonil.

Hetkel kuum