Ülo Toomsalu • 9. august 2000 kell 8:12

Haapsalus kolm koolipõlengut poolteise aastaga

Terve eilse öö põlenud Haapsalu kunstikool jätkas kuurortlinna nukrat statistikat, sest tegemist oli viimase poolteise aasta jooksul juba kolmanda koolipõlenguga, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kui kaks eelmist korda pani kunsti- ja sanatoorse kooli põlema 14aastane poiss, siis esmaspäeva õhtul süttinud kolmekordses hoones tuletõrjujad esialgu süütamist ei kahtlusta. Samas ütles Läänemaa päästeameti direktor Olev Rosar, et tuli sai ilmselt alguse lahtise tule allikast kunstikooli peal asuvast korterist.

Päästeteenistus suutis Haapsalu peatänava ääres asuvas hoones tulele piiri panna alles eile keskpäevaks. Kustutamist venitas maja kvaliteetne plekk-katus, mis tuli tuletõrjujatel läbi saagida, ütles Rosar.

Inimesed põlengus kannatada ei saanud. 'Majas asunud kuus korterit hävisid täiesti, kooliruumidest on pool vee all,' kirjeldas Rosar.

Mullu veebruaris esimese tulekahju üle elanud kunstikool sai uuendatud, vanast koolimajast vaid mõnesaja meetri kaugusel asuva maja ruumides tegutseda alles pool aastat. Eilses põlengus hävisid lisaks kunstitarvetele ja laste töödele ka hiljuti muretsetud arvutid.

Hetkel kuum