Peeter Koppel • 10. august 2000 kell 8:15

Ühendriikide aktsiaturud liikusid eri suundades

Ehkki USA tehnoloogiasektorit toetasid eile hommikul Cisco Systems?i oodatust paremad majandustulemused, ei suutnud need Nasdaq?it kauplemispäeva lõpuni optimistlikus meeleolus hoida.

Cisco teatas teisipäeval, et tema kasum on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvanud 69 protsenti 1,2 miljardi dollarini. Selline liikumine viis Nasdaq?i kauplemispäeva alguses Cisco aktsiahinna ligi 4 protsendilise tõusu toel 2 protsendiga plussi.

Esialgset eufooriat jahutas aga Föderaalreservi raport, mis väljendas Föderaalreservi jätkuvat muret tööturu pingeliste näitajate ja majanduse ülekuumenemisohu osas. Nasdaq?i indeks lõpetas kokkuvõttes 0,13 protsendiga plusspoolel 3853,50 punktil.

Dow Jones?i indeks lõpetas oma seitse kauplemispäeva kestnud tõususeeria mõõduka langusega. Languse põhjustajateks olid farmaatsiasektori aktsiate langus ning kahtlused, kas maailma suurim jaekaubandusettevõte Wal-Mart Stores Inc. suudab samas tempos kasvu jätkata. Wal-Mart avaldas eile ka teise kvartali majandustulemused, mis üldjoontes vastasid ootustele.

Dow" tööstuslik keskmine sulgus eelmise kauplemispäevaga võrreldes 0,65 protsenti madalamal 10905,83 punkti juures.

Hetkel kuum