Inno Tähismaa • 12. september 2000 kell 13:29

Euroopa Komisjon kutsub kokku uue WTO läbirääkimiste vooru

Euroopa Liidu valitsemisorgani Euroopa Komisjoni president Romano Prodi kutsub kokku maailma kaubandusorganisatsiooni WTO uue läbirääkimiste vooru, mille teemad on majanduse liberaliseerimine, regulatsiooni parandamine, jätkusuutlik areng ja vastamine ühiskonna arengu probleemidele.

Rääkides ÜRO aastatuhandenõupidamisel New Yorgis ütles Prodi, et ta paneb maailma globaliseerumisele suuri lootusi. Selleks kutsub ta kokku uue WTO vooru, mis annaks kogu inimkonnale võimaluse globaliseerumise kasust osa saada.

Prodi lisas, et WTO ei saaks sellega iseseisvalt hakkama. Tuleb tugevdada ka sotsiaalsfääri ja keskkonna arengu eest vastutavaid organisatsioone. Ainult tugevnev koostöö suudab tema sõnul muuta globaliseerumise heaks võimaluseks, mitte ohuks.

Hetkel kuum