Ülo Toomsalu • 28. september 2000 kell 6:57

Laupäeval saab Tartu uue turuhoone ja kalasaali

Laupäeva hommikul avab Emajõe ääres avaturu kõrval uksed endisest laevatöökojast ümber ehitatud turuhall, millest veerandi võtab enda alla kalamüügisaal, kirjutab Tartu Postimees.

Ligi 600 ruutmeetri suuruse turuhoone ehitusse 7,5 miljonit krooni investeerinud OÜ Laevatöö on sõlminud 20 rendilepingut, neist 19 liha-, piima- ja pagaritoodete ning juur- ja puuvilja müügikohtadele. Kalahalli rendib OÜ Ulle.

Laevatöö tegevdirektor Anne Kelk kinnitas, et kuigi turuhoone ehituse alguses polnud toore liha müükivõtmine kindel, seadis firma endale hiljem eesmärgi pakkuda klientidele täielikku toidukaupade valikut. Kelgu hinnangul on liha müümine seda mõistlikum, et Vabaduse puiestee vana turuhoone on remondis.

Laevatöö turuhoone rendilepingud on sõlmitud Kelgu sõnul 'turuhalli' nime järgi, kuid ettevõte on oma asukoha pärast kaalunud ka Sadamaturu nime. 'Kas jääb see või mõni teine nimi, ootab veel kaalumist,' lausus Kelk.

Hetkel kuum