• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Starman sai rahasüsti

  ?Tegime selle investeeringu, sest Eesti on väga atraktiivne riik, loodame, et ta astub Euroopa Liitu Lätist ja Leedust varem. Meile meeldib kaabeltelevisioon ja võimalus osutada telefoniteenuseid ning Starmani meeskond,? ütles investeerimisfondi Emerging Europe Capital Investors (EECI) haldava firma European Direct Capital Management (EDCM) juhatuse esimees Nigel Williams.
  ?Selle tehingu käigus määratleti ka Starmani tervikväärtus, mis on seega hetkel 276 miljonit krooni,? ütles Starmani tegevdirektor Peeter Kern.
  Kern ja Starmani juhatuse liige Indrek Kuivallik ei soovinud oma 40protsendilisest osalusest loobuda. Nende käes olevate aktsiate väärtus on 110 miljonit krooni. ?Usume, et täiendavad teenused suurendavad tulevikus ettevõtte väärtust veelgi,? põhjendas Kuivallik osaluse säilitamise otsust.
  Tulevikus hakkab Starman pakkuma telefoni- ja andmesideteenuseid ning orienteeruvalt 2001. aasta lõpust ka interaktiivset televisiooni.
  Esimest korda teatas Telia Starmani aktsiate müügist selle aasta veebruaris. Selline käik on tingutud kaabellevi seadusest, mille kohaselt ei tohi kaabeltelevisioonivõrgu omanik olla selline äriühing, millele kuulub Eestis osutatava telefoniteenuse käibest rohkem kui 40%. Võrgu omanik ei tohi sellise äriühinguga ka majandusliku huvi kaudu seotud olla. Teliale kuulub aga 24,5% Eesti Telefoni emafirma ASi Eesti Telekom aktsiatest.
  ?Investori valimisel mängisid rolli kaks tegurit, pakutav hind ning soov ja võime töötada praeguse juhtkonna ja aktsionäridega,? lausus Teliat aktsiate müügi tehingus nõustanud konsultatsioonifirma PricewaterhouseCoopers esindaja Richard Golden.
  Starmani ostmisest olid huvitatud ka kaabellevifirma STV, Trigon Capital, Tele2 Rootsi emafirma NetCom ning H. H. Luige ja Rein Langiga seotud USA firma Metromedia International Group. STV on pakkunud Telia osaluse eest 60 miljonit krooni.
  ?NetComi puhul mõjutas hoopis kolmas tegur,? ütles OÜ Levicom Broadband ehk Tele2 juhatuse esimees Ivar Lukk. ?NetComil jäi mulje, et Telia ei tahtnud, et ostja oleks Tele2, kartes liiga tugevat konkurentsi telefoniteenuste turul,? nentis Lukk.
  Telia asepresident Mart Nurk ei soovinud kommenteerida, miks teistele kandidaatidele ära öeldi.
  EECI keskendub Kesk-Euroopa firmadele, investeeringud tehakse 4?6aastase müügiperspektiiviga. Ligikaudu 1,7 miljardi krooni suuruse fondi aktsionärid on Euroopa ja Põhja-Ameerika investorid.
  Nigel Williamsi sõnul on võimalik, et fond investeerib ka teistesse Eesti firmadesse, mis ei pruugi olla telekommunikatsioonisektoriga seotud.
  45 000 kliendiga Starmani käes on 28 protsendi suurune osa Eesti kaabelleviturust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
S&P 500 aktsiaindeks tõusis uude ajaloolisse tippu
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Selgusid aasta töösturi nominendid
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.