Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Starman sai rahasüsti

  ?Tegime selle investeeringu, sest Eesti on väga atraktiivne riik, loodame, et ta astub Euroopa Liitu Lätist ja Leedust varem. Meile meeldib kaabeltelevisioon ja võimalus osutada telefoniteenuseid ning Starmani meeskond,? ütles investeerimisfondi Emerging Europe Capital Investors (EECI) haldava firma European Direct Capital Management (EDCM) juhatuse esimees Nigel Williams.
  ?Selle tehingu käigus määratleti ka Starmani tervikväärtus, mis on seega hetkel 276 miljonit krooni,? ütles Starmani tegevdirektor Peeter Kern.
  Kern ja Starmani juhatuse liige Indrek Kuivallik ei soovinud oma 40protsendilisest osalusest loobuda. Nende käes olevate aktsiate väärtus on 110 miljonit krooni. ?Usume, et täiendavad teenused suurendavad tulevikus ettevõtte väärtust veelgi,? põhjendas Kuivallik osaluse säilitamise otsust.
  Tulevikus hakkab Starman pakkuma telefoni- ja andmesideteenuseid ning orienteeruvalt 2001. aasta lõpust ka interaktiivset televisiooni.
  Esimest korda teatas Telia Starmani aktsiate müügist selle aasta veebruaris. Selline käik on tingutud kaabellevi seadusest, mille kohaselt ei tohi kaabeltelevisioonivõrgu omanik olla selline äriühing, millele kuulub Eestis osutatava telefoniteenuse käibest rohkem kui 40%. Võrgu omanik ei tohi sellise äriühinguga ka majandusliku huvi kaudu seotud olla. Teliale kuulub aga 24,5% Eesti Telefoni emafirma ASi Eesti Telekom aktsiatest.
  ?Investori valimisel mängisid rolli kaks tegurit, pakutav hind ning soov ja võime töötada praeguse juhtkonna ja aktsionäridega,? lausus Teliat aktsiate müügi tehingus nõustanud konsultatsioonifirma PricewaterhouseCoopers esindaja Richard Golden.
  Starmani ostmisest olid huvitatud ka kaabellevifirma STV, Trigon Capital, Tele2 Rootsi emafirma NetCom ning H. H. Luige ja Rein Langiga seotud USA firma Metromedia International Group. STV on pakkunud Telia osaluse eest 60 miljonit krooni.
  ?NetComi puhul mõjutas hoopis kolmas tegur,? ütles OÜ Levicom Broadband ehk Tele2 juhatuse esimees Ivar Lukk. ?NetComil jäi mulje, et Telia ei tahtnud, et ostja oleks Tele2, kartes liiga tugevat konkurentsi telefoniteenuste turul,? nentis Lukk.
  Telia asepresident Mart Nurk ei soovinud kommenteerida, miks teistele kandidaatidele ära öeldi.
  EECI keskendub Kesk-Euroopa firmadele, investeeringud tehakse 4?6aastase müügiperspektiiviga. Ligikaudu 1,7 miljardi krooni suuruse fondi aktsionärid on Euroopa ja Põhja-Ameerika investorid.
  Nigel Williamsi sõnul on võimalik, et fond investeerib ka teistesse Eesti firmadesse, mis ei pruugi olla telekommunikatsioonisektoriga seotud.
  45 000 kliendiga Starmani käes on 28 protsendi suurune osa Eesti kaabelleviturust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Karl-Eduard Salumäe: kasutatud autode turg on nagu mingi kentaur
Mis iganes põhjustel paistab visalt kaduma siinse ostjaskonna valmidus kahtlastele autoärikatele raha tassida, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Mis iganes põhjustel paistab visalt kaduma siinse ostjaskonna valmidus kahtlastele autoärikatele raha tassida, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
USA aktsiaturud sattusid hea töötururaporti peale segadusse
USA aktsiaturud sulgusid eri suundades ja andsid segaseid signaale pärast värsket töötururaportit, mille kohaselt on tööpuudus endiselt ülimadal ja uusi töötajaid palgatakse prognoositust enam.
USA aktsiaturud sulgusid eri suundades ja andsid segaseid signaale pärast värsket töötururaportit, mille kohaselt on tööpuudus endiselt ülimadal ja uusi töötajaid palgatakse prognoositust enam.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Värbajad annavad nõu: mida teha, kui turul pole sobivat töötajat?
Kui tööjõuturul ei leidu sobivat kandidaati, siis ei tasu värbajal kindlasti hakata potentsiaalset töötajat nii-öelda “ilustama”, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Kui tööjõuturul ei leidu sobivat kandidaati, siis ei tasu värbajal kindlasti hakata potentsiaalset töötajat nii-öelda “ilustama”, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Head uudised tulevad Zaporižžjast: Vene väed taanduvad
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Tartu Mill sai suurtehingu Eestis ja Lätis tehtud, Leedus läheb asi kohtusse
Balti jahuveskite suurliitumise saaga jõudis uude vahepeatusse: Romet Puhki ja Uuno Lausingu tööstuskontsern ostis ära konkureeriva Baltic Milli tütarfirmad Lätis ja Eestis, Leedus minnakse edasi kohtuasjaga.
Balti jahuveskite suurliitumise saaga jõudis uude vahepeatusse: Romet Puhki ja Uuno Lausingu tööstuskontsern ostis ära konkureeriva Baltic Milli tütarfirmad Lätis ja Eestis, Leedus minnakse edasi kohtuasjaga.

Olulisemad lood

Ettevõtja soovitus: kui on raske, siis koonda kohe, mitte ära jää ootama Koondatute arv aina kerkib
“Oleks väga rõõmus, kui see koondamine oleks lühiajaline ja esimesest märtsist või aprillist on kogu seltskond tööl tagasi,” tõdes kärpiva ettevõtte Peweld juht Raivo Pihelgas. “Aga see ei sõltu enam kahjuks meist."
“Oleks väga rõõmus, kui see koondamine oleks lühiajaline ja esimesest märtsist või aprillist on kogu seltskond tööl tagasi,” tõdes kärpiva ettevõtte Peweld juht Raivo Pihelgas. “Aga see ei sõltu enam kahjuks meist."

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.